Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 26, 2010 in Politic | 18 comments

Alegerile din Colegiul 19 Bucuresti

In primul rand felicitari Teo. Indiferent ce se spune ziele acestea realitatea a demonstrata ca aceasta victorie este in primul rand o victorie a lui Teo si a celor care au crezut in sansa ei si aici ma refer in primul rand la Cristian Preda.

In al doilea rand, rezultatul acestor alegeri si al celor din Ramnicul Valcea ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru PSD.

Si nu in ultimul rand, prezenta atat, atat de scazuta la vot este o palma aspra si trebuie sa fie o lectie importanta pentru toata clasa politica…lectie din care trebuie sa invatam cu totii. Cetatenii si-au spus parerea…vor fi capabili politicienii sa si traga invatamintele corecte sau vor ignora si de data aceasta semnalul de alarma tras de cetateni!

Revin cu detalii intr-un post viitor. Voi ce parere aveti?

18 Comments

 1. Semnalul si palma sint trase de mult si degeaba. Fara consecinte nu vor fi rezultate. Alegatorii sint incapabili sa le produca iar politicienii sint capabili sa le ignore. Viata merge inainte.

  De ce ar lua PDL (sau alt partid) coruptia in serios cind un primar corupt a fost inlocuit de catre alegatori cu un alt primar de la acelasi partid?

  • Tio
   inteleg ce spui dar resemnarea nu e o solutie nu crezi?

 2. Semnal de alarma pt PSD?
  Sa promoveze oameni corupti si ale caror singura doctrina este euro?Sau sa promoveze in parlament alti realizatori de programe de divertisment sau vedete TV?A ramas singura varianta???
  Absenteismul s-a datorat faptului ca alegatorii din colegiul 19 Bucuresti au crezut ca Teo candideaza la o functie onorifica si toata ziua au cautat numarul de TELEVOT unde o pot vota pt cea mai populara vedeta de televiziune!Celelalte voturi inregistrate si pt care o felicitati sunt cele cumparate din bani publici!Deci „felicitari” lui Cristian Preda pentru nivelul la care a ajuns!

 3. OK, să spunem că politica înţelege că neparticiparea la vot reprezintă un semnal de alarmă. Ce e dispusă politica să facă?

 4. Cand politica unei tzari e facuta de oameni din show-biz, cand primul ministru e un papagal inconsecvent care stie doar sa dea cu coasa (la propriu si la figurat), si e consiliat de fostul lui sofer, cand tara ne e reprezentata la Strassbourg de o gangavita agramata care si-a facut educatia prin cluburi, iar seful statului e un fost nomenclaturist bisnitzar, afemeiat si alcoolic, cand institutiile statului aresteaza pentru TV pe baza unor probe contrafacute si/sau obtinute ilegal sau dau NUP-uri apriorice prietenei mai sus amintitului presedinte, despre ce vorbim de fapt?

  Oamenii nu ies la vot atunci cand simt ca nu au o alternativa autentica.

  In aceste conditzii gasesc destul de bizar gestul tau, Ana, de a-i felicita pe distinsii sustinatori ai acestui sistem pervertit pana in maduva oaselor. Sper ca e vorba doar de o forma extrema de political correctness si nu de o renuntzare la sistemul de valori meritocratic.

  • Draghi
   sigur ca nu e o renuntare la sistemul de valori al meu….a felicita pe cineva care a castigat este un gest de minim bun simt..si da trebuie sa recunoastem ca Teo a castigat nu PDL….dar PSD a pierdut si acest lucru trebuie sa ne dea de gandit …cat despre PNL ce sa spun!

 5. One day a florist went to a barber for a haircut.

  After the cut, he asked about his bill, and the barber replied, ‘I cannot accept money from you , I’m doing community service this week.’ The florist was pleased and left the shop.

  When the barber went to open his shop the next morning, there was a ‘thank you’ card and a dozen roses waiting for him at his door.

  Later, a cop comes in for a haircut, and when he tries to pay his bill, the barber again replied, ‘I cannot accept money from you , I’m doing community service this week.’ The cop was happy and left the shop.

  The next morning when the barber went to open up, there was a ‘thank you’ card and a dozen donuts waiting for him at his door.

  Then a Congressman came in for a haircut, and when he went to pay his bill, the barber again replied, ‘I can not accept money from you. I’m doing community service this week.’ The Congressman was very happy and left the shop.

  The next morning, when the barber went to open up, there were a dozen Congressmen lined up waiting for a free haircut.

  And that, my friends, illustrates the fundamental difference between the citizens of our country and the politicians who run it.

  BOTH POLITICIANS AND DIAPERS NEED TO BE CHANGED OFTEN AND FOR THE SAME REASON!

 6. Eu unul nu cred că prezenţa la vot a fost mică. Eu cred că a fost ca de obicei numai că de data asta nu a mai umflat-o nimeni cu pompa. Şi totuşi cei dela PDL au ştiut, ca întotdeauna, rezultatul cam pe la jumătatea zilei de votare… cu precizie mai bună decât sondajul de opinie. Mă întreb la ce ghicitoare se duc ei de află aşa de corect rezultatul.

 7. @Ana

  Am inteles cant ti-ai felicitat contracandidatul la parlamentare. Acela a fost intr-adevar un gest nobil. Insa nu inteleg de ce e nevoie sa feliciti pe cineva care prin victoria sa (masluita, asa cum sugereaza Bibliotecaru, sau nu) intareste pozitia unui sistem malefic pentru Romania.

  Precizarea „Teo a castigat, nu PDL” mi se pare de asemenea gresita. Chiar daca Teo nu reprezinta „motzul” ea face acum parte din aceeasi „substantza” politica la care se referea chiar tatal ei intr-un recent interviu.

  Stiu ca strategia ei de campanie, evidenta inclusiv pe posterele ei electorale, a fost de a se distantza de PDL. Dar hai sa nu ne amagim! Cand PDL-ul ii va cere sa ridice manutza in Parlament pentru a vota, de exemplu reinstraurarea dictaturii in Romania, o va face asa exact asa cum ii va cere partidu’. Iar prin notorietatea sa va da credibilitate unor astfel de demersuri aberante, manipuland exact acea categorie de alegatori carora nu le-ar strica ceva mai multa responsabilitate si mai mult discernamant in fatza urnelor. Ca sa nu mai spun ca her set of skills e exact opusul a ceea ce ar trebui sa aiba un parlamentar roman, cel putin conform sistemului meu de valori.

  In concluzie eu as spune: A castigat Teo, a pierdut Romania.

  • Draghi
   a fi civilizat este o nota de a face politica in alt fel. A castigat mi se pare normal sa fie felicitata. In plsu iarta ma dar d-ns Minca a avut o campanie extrem de agresiva care nu cred ca i a facut bine.

 8. nu credeti ca ar fi cazul ca acum echipa aflata in spatele lui Remus, sa renunte? sa se recunoasca neputinciosi, ancorati in vechile dogme comuniste si sa lase locul altora?

 9. Eu cred că România a început să piardă şi să piardă şi să piardă de prin 1944. Personal am obosit să lupt împotriva flăcării violet sau a sistemului HAARP… Pur şi simplu, am obosit.

 10. D-na Birchall, fireste ca este elegant sa feliciti pe cineva care a castigat. Dar cred ca felicitarile le merita, intr-o mult mai mare masura, dl. Cristian Preda, deoarece dansul a elaborat strategia de campanie si este cel care a „inventat-o” din punct de vedere politic pe Teo. Stiti… mie mi se pare ca aici este ca la un film: actorul poate fi un debutant, dar daca regizorul e mare…!!! Teo nu este, bineinteles, o cvasi necunoscuta, dar este o debutanta in politica. In schimb regizorul…

  • Motanul Incalcat
   am si spus in post ca si Cristian Preda merita felicitari

 11. Ana,
  Felicitari.Continui sa aduci civilizatia si buna crestere in politica romineasca. Analiza ta e corecta si daca PSDul va continua tot asa in 2012 vi fi „ciuruit”ca sa folosesc o expresie deja consacrata in politica romineasca.:-))

  Draghi,
  Nu prea inteleg. Deci tu spui ca candidatul sprijinit de PSD era o persoana integra , fara scandaluri financiare , onesta , modesta cu o educatie superioara si cu un limbaj civilizat (nu ca Basescu)? Daca asta este adevarat ai dreptate si intr-adevar e pacat ca alegatorii nu au ales-o. Eu parca am citit lucruri cam diferite pe internet dar internetul din nefericire nu este o sursa tocmai obiectiva de informatie…

  • Marian
   multumesc….putin civilizatie nu strica cred eu. Da PSD are obligatia sa ia in considerare recentele rezultate electorale si sa traga invatamintele corecte.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Alegerile din Colegiul 19 Bucuresti | Ana Birchall -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Ana Birchall. Ana Birchall said: Alegerile din Colegiul 19 Bucuresti http://goo.gl/fb/mk5X3 [via…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.