Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 30, 2014 in Politic | 0 comments

Alegeri în Republica Moldova

Astăzi, 30 noiembrie, fraţii noştri de peste Prut sunt chemaţi la urne pentru a-şi hotărî drumul consolidării democratice prin alegerile parlamentare. Îmi exprim convingerea că, prin votul pe care îl vor da astăzi, cetăţenii din Republica Moldova vor opta pentru parcursul european al ţării lor alături de România şi ţările din regiune. România și Republica Moldova s-au angajat împreună să continue pe un parcurs european și pro-atlantic.

Suntem două state care avem obligaţia de a susţine un front comun de stabilitate în regiune. Pentru a aduce regiunea pe un parcurs al prosperităţii economice şi al stabilităţii, România şi Republica Moldova trebuie să lucreze împreună cu partenerii noştri din UE, din NATO şi cu SUA. Îi îndemn pe toţi moldovenii cu drept de vot să iasă la urne şi să îşi exercite dreptul fundamental de a-şi hotărî singuri viitorul. Votul de astăzi este în acest context, deosebit de important pentru ca fraţii noştri de peste Prut să continue procesul de integrare în UE pe plan extern, iar pe plan intern să îşi consolideze instituţiile democratice.

România este principalul susţinător al Republicii Moldova pe drumul ei european, iar prin alegerea lor de astăzi moldovenii au ocazia să opteze pentru continuarea împreună a acestui drum.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.