Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 21, 2016 in International, Politic | 0 comments

Alături de domnul Pavlo Klimkin, ministrul de Externe din Ucraina

Ucrainarsz__9sm8439

Am avut o întrevedere utilă, printre temele de discuţie aflându-se cooperarea interparlamentară dintre ţările noastre, criza din Ucraina şi parcursul pro-european al Ucrainei.

Am convenit asupra importanţei intensificării dialogului parlamentar între România şi Ucraina pe temele de interes la nivelul relaţiei bilaterale, inclusiv la nivelul comisiilor parlamentare pentru afaceri europene. Totodată, am subliniat importanţa consolidării colaborării interparlamentare, pentru a contribui la o mai bună reflectare a realităţilor care corespund statelor membre din această regiune a Uniunii Europene.

Am reiterat că România trebuie să se implice activ, în continuare, alături de alte state membre ale UE, în susţinerea unui accent sporit pe agenda europeană pentru dezvoltarea relaţiei cu partenerii estici. Ţara noastră este un prieten adevărat al Ucrainei, precum şi al Republicii Moldova şi al Georgiei, susţinând parcursul european al acestora, cât şi continuarea procesului de reforme care le va permite să se înscrie în mod ireversibil pe calea integrării europene şi euro-atlantice.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.