Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 11, 2016 in Comunicate, Economic, International, Politic, Social | 2 comments

Acum, la finalul primului mandat, pot spune că a fost o mândrie şi un privilegiu să-i reprezint pe vasluieni în Camera Deputaţilor. Am reuşit în aceşti patru ani să finalizez proiecte aşteptate de oameni, precum Legea insolvenţei persoanelor fizice şi Legea conversiei creditelor

Ana_Birchall_deputat

Ana Birchall (PSD): Acum, la finalul primului mandat, pot spune că a fost o mândrie şi un privilegiu să-i reprezint pe vasluieni în Camera Deputaţilor. Am reuşit în aceşti patru ani să finalizez proiecte aşteptate de oameni, precum Legea insolvenţei persoanelor fizice şi Legea conversiei creditelor

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Deputatul PSD Ana Birchall a făcut o trecere în revistă a principalelor activităţi şi realizări din primul ei mandat de parlamentar, 2012-2016. “În primul meu mandat de parlamentar am avut onoarea să îi reprezint cu mândrie şi cu demnitate pe vasluienii mei din Colegiul 5 Vaslui”, a declarat Ana Birchall, ţinând să le mulţumească “tuturor celor care ați fost alături de mine, m-ați susținut și m-ați încurajat cu sfaturile, dar și cu criticile voastre”.

Ana Birchall, deputat aflat la primul mandat în Parlament, a arătat că, în cifre, activitatea sa legislativă cuprinde: 310 luări de cuvânt în 155 de şedinţe, 116 declarații politice, 91 propuneri legislative, dintre care 22 legi promulgate şi 238 întrebări şi interpelări adresate, dintre care 125 referitoare la județul Vaslui, activitate care o plasează în topul clasamentelor realizate cu membrii Parlamentului.

“Unele dintre cele mai importante proiecte pe care le-am realizat în acest prim mandat au fost Legea insolvenței persoanelor fizice și Legea conversiei creditelor, două legi care vin în sprijinul a mii de români sufocați de datorii. Pentru prima dată în România vom avea o Lege a insolvenţei persoanelor fizice. Proiectul pe care l-am iniţiat în 2013 a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, pe 20 mai 2015, cu 309 voturi pentru şi niciun vot împotrivă, având şi avizul favorabil din partea Guvernului, şi a fost promulgat de Preşedinte pe 18 iunie 2015. De asemenea, lupta începută în 2014, prin proiectul de lege inițiat de mine pentru sprijinirea celor care și-au văzut amanetat viitorul prin contractarea creditelor în CHF, s-a încheiat cu un succes în Parlament: adoptarea Legii conversiei creditelor în franci elvețieni la curs istoric pe 18 octombrie 2016, o reparație morală și socială a unor nedreptăți la care au fost supuși românii și familiile lor. În ciuda votului din Parlament, Guvernul actual a hotărât să atace la Curtea Constituțională această lege așteptată de zeci de mii de români amenințați cu executarea silită în prag de iarnă, după ce în preajma Crăciunului din 2015 amânase în mod nejustificat intrarea în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice. Nu este corect ca un consumator de bună credință din România să nu aibă la dispoziție aceleași instrumente legale de protecţie ca orice cetățean european”, a declarat deputatul social-democrat Ana Birchall.

În ceea ce privește alte inițiative și proiecte legislative cu impact pentru colegiul pe care îl reprezintă în Parlamentul României, deputatul PSD Ana Birchall a declarat: “Am susţinut şi promovat proiectele politice de interes local pentru dezvoltarea judeţului Vaslui, având o colaborare foarte bună şi participând la numeroase întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, prin care am urmărit să identificăm împreună cele mai potrivite soluţii pentru problemele cu care se confruntă vasluienii. Astfel, alături de colegele și colegii mei din PSD, în cadrul dezbaterii din 2015 privind bugetul Ministerului Transporturilor, am depus un amendament, susţinut de toţi parlamentarii PSD din judeţul Vaslui, prin care am reuşit să suplimentez cu 10.000 mii lei fondurile pentru centura ocolitoare a municipiului Bârlad. De asemenea, am solicitat autorităţilor responsabile (CNADNR, MT) urgentarea începerii execuţiei lucrărilor la centura ocolitoare. Mai mult decât atât, prin colaborarea strânsă cu Guvernul, CJ Vaslui şi administraţiile locale, am reuşit ca toate comunele din colegiul meu să fie incluse în programul naţional pentru transportul elevilor din mediul rural”.

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, începând din februarie 2015, deputatul Ana Birchall a arătat că “în toată această perioadă, în Comisia noastră am adoptat importante opinii privind migraţia şi securitatea în Uniunea Europeană, flexibilitatea pieţei forţei de muncă şi Garanţia pentru Tineri şi, de asemenea, am organizat mai multe dezbateri publice privind pachete de legislaţie importante şi teme de actualitate pentru România, printre care: ocuparea forţei de muncă, Parteneriatul Estic şi Politica Europeană de Vecinătate, securitatea cibernetică – de la protecţia individului la securitatea naţională, politica comercială a UE şi crearea unei uniuni a pieţelor de capital, ‘planul Juncker’ de investiţii strategice, securitatea energetică a României şi a UE, Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) şi impactul asupra României, ș.a.”

“În ce priveşte întrebările şi interpelările adresate autorităţilor şi declaraţiile politice din plenul Camerei Deputaţilor, am continuat să aduc în atenția autorităților publice în primul rând situațiile cu care se confruntă vasluienii din Colegiul meu de pe Valea Tutovei, aşa cum sunt: combaterea sărăciei în rândul copiilor, îmbunătățirea calității sistemului educațional din mediul rural, sprijin pentru tinerii absolvenți în vederea angajării, atragerea investițiilor în zonele defavorizate şi stimularea producției și comerțului cu fructe și legume produse în România. Pe lângă acestea am încercat să promovez cât mai mult frumusețea peisajelor vasluiene de pe Valea Tutovei și potențialul uman dat de valorile și principiile după care oamenii minunați ai acestor locuri își trăiesc viața. În toată activitatea mea din acest prim mandat am încercat să nu îi dezamăgesc pe vasluienii din colegiul meu, care prin votul domniilor lor m-au învestit cu speranţă, încredere şi profesionalism să le reprezint interesele în Camera Deputaţilor. Sper să putem să continuăm împreună cu aceeaşi speranţă, încredere şi devotament”, a declarat Ana Birchall în încheiere.

Raportul de activitate pe scurt: http://www.anabirchall.ro/personal/raport-de-activitate-pe-scurt-2012-2016/

2 Comments

 1. Pe drumul de costișe , spre Valea Tutovei
  Mergea o deputată zicând în gândul ei:
  „Mai lung îmi pare drumul la final de mandat,
  Dar mă mândresc cu tot ce am realizat.
  Am mers des în Colegiu, dar și-n străinătate
  Și, ca întotdeauna, eu le-am făcut pe toate:
  În Parlamentul țării cuvântul am luat
  Și multe legi utile eu am inițiat.
  Dar dacă uneori nu prea mi-a reușit
  De vină-i conjunctura și nu al meu avânt.
  Acum la ceas festiv, vreau să vă mulțumesc
  Și încă un mandat vreau să vă dăruiesc.
  Am scris aceste rânduri și o spun orișicui
  Deputat Ana Birchall, Colegiul cinci Vaslui”.

  P.S. Sper că nu v-am supărat, dar știți că românul și, mai ales, moldoveanul sunt născuți poeți.
  Mult succes în campania electorală! Rezultatele să fie pe gândul nostru! S-auzim de bine și o să ne „duelăm” și în următoarea legislatură!

 2. Pe drumul de costișe, spre Valea Tutovei
  Mergea o deputată zicând în gândul ei:
  „Mai lung îmi pare drumul, la final de mandat,
  Dar mă mândresc cu tot ce am realizat.
  Am mers des în Colegiu, dar și-n străinătate
  Și ca întotdeauna, eu le-am făcut pe toate.
  În Parlamentul țării cuvântul am luat
  Și multe legi utile eu am inițiat.
  Și dacă uneori nu prea mi-a reușit
  De vină-i conjunctura și nu al meu avânt.
  Acum la ceas festiv vreau să vă mulțumesc
  Și încă un mandat vreau să vă dăruiesc.
  Am scris aceste rânduri și o spun orișicui
  Deputat Ana Birchall, Colegiul 5 Vaslui”.

  P.S. Sper că nu v-ați supărat, dar știți că romanul și, mai ales, moldoveanul sunt născuți poeți.
  Mult succes în campania electorală și la alegeri! Să auzim numai de bine!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.