Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 7, 2017 in International, Politic | 0 comments

A fost adoptat proiectul de concluzii pe marginea raportului MCV

Astăzi, în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale, au fost aprobate, fără discuție, de către miniștrii afacerilor europene Concluziile Consiliului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, urmare a raportului Comisiei Europene de la finalul lunii ianuarie 2017.

Concluziile sunt echilibrate și reflectă angajamentul autorităților române de a continua lupta împotriva corupției și reforma sistemului judiciar, precum și continuarea dialogului cu Comisia Europeană în vederea îndeplinirii obiectivului de finalizare a Mecanismului.

În acest sens, urmare a demersurilor făcute de către Primul-ministru Sorin Grindeanu în discuțiile cu Președintele si Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene, a fost deja demarat dialogul cu Comisia Europeană pentru a permite clarificarea unor aspecte din cele 12 recomandări din raport în vederea îndeplinirii acestora cât mai repede.

Am subliniat necesitatea de a avea recomandări ne-echivoce care să permită un calendar predictibil pentru finalizarea Mecanismului. Am salutat recunoașterea de către Comisia Europeană a lipsei oricărei legături între Mecanism și alte dosare europene, precum Schengen sau fondurile structurale.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.