Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 27, 2014 in Politic | 1 comment

96 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania

La 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României avem șansa să trăim un alt moment istoric pentru destinele românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, România și Republica Moldova au șansa să devină din nou unite, aderând la acelaşi set de valori, respectând aceleaşi reguli şi urmând acelaşi parcurs european. Urez succes Republicii Moldova în drumul său către Europa şi îi felicit pentru curajul de a-şi relua parcursul istoric alături de România.

1 Comment

 1. Mai multe limbi, mai multe popoare, acelasi teritoriu si valori comune romano-ruso-maghiaro-rome! Romania Mare, multi-culturala, multi-nationala, un model european de succes.
  Acesta trebuie sa fie idealul nostru, al romanilor europeni!
  Este punctul meu de vedere. Si cred ca este unul viabil. Romania nu tb sa ramana la marginea unei Europe, ci tb sa fie liantul dintre Est si Vest. Europa de Vest se va integra mai devreme sau mai tarziu cu Rusia, ar tb sa demonstram un pic de proactivitate…
  Cunosc curentul unionist care bate in spatiul romanesc, dar tb sa privim in ansamblu si in primul rand daca aceasta constructie europeana la care participam are nevoie sa protejeze o Romanie nationalista sau are de fapt nevoie de un model de succes oferit de Romania.
  Sa ne unim, sa gasim o formula politica corecta pt toata lumea. Asta inseamna si mai mult de lucru si mai multe pozitii pt voi, politicienii.
  Pt mine romanismul inseamna fi tu si a lupta pt libertatea ta si a altora, uniti! In masura asta ne-romanilor din RO li se poate cere sa se considere romani, dar nu mai mult de atat.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.