Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 9, 2011 in Politic | 3 comments

9 mai – ziua Europei

o zi care ar trebui sarbatorita in Romania in primul rand prin prezentarea unor rezultatea considerabile in atragerea de fonduri europene de exemplu! Din pacate realitatea arata un procent de atragere de sub 5% din fondurile europene  (cu riscul obligatiei de returnare a 1,5 miliarde euro) destinate Romaniei, fonduri pentru care, sa nu uitam, noi cotizam la bugetul Europei. 

Pacat ca nu stim sa ne aparam interesul national astfel incat sa beneficiem si economic de integrarea in UE…dar cine sa promoveze acest interes cand pana si Ministerul Afacerilor Externe (un minister care ar trebui sa faca politica externa a Romaniei, care include inclusiv politica economica nu numai politica diplomatica) este tarat in luptele pentru sefia PDL!?

Suntem integrati in Europa doar pe hartie sau in statistici (cele mai multe negative) dar nu si la beneficii pentru romani!

3 Comments

 1. E in mare parte rezultatul conducerii inepte pe care o are acum Romania. Cei care stiau sa joce dupa regulile clubului in care am intrat cu atatea sacrificii ai fost scosi pe tusa de o gasca de populisti incompetenti si malefici. Pana ce romanii (inclusiv mafia din Romania) nu vor pricepe ca la conducerea tarii NU e nevoie de indivizi simpatici care beau cot la cot cu ei si fredoneaza manele, ci de experti in adevaratul sens al cuvantului, o vom continua tot asa.

  • Eu ash spune ca chestia asta cu :”nu vor pricepe ca la conducerea tarii NU e nevoie de indivizi simpatici care beau cot la cot cu ei si fredoneaza manele, ci de experti in adevaratul sens al cuvantului…” se numeshte MENTALITATE.
   Am mai spus in postarile mele anterioare ca schimbare mentalitatzii shi atitudinii unei comunitatzti sau unei natziuni este un proces de durata (istoriceshte vorbind este vorba de generatzii).
   Procesul de „schimbare a mentalitatzii” a inceput acum 20 de ani shi continua……..cat o sa mai dureze pana ce legea o sa fie lege, pana cand oamenii o sa fie conshtientzi ca de ei depinde orice schimbare in bine, pana ce………..so on,………………………cred ca nimeni nu poate sa spuna cu certitudine. Shi atunci oamenii aproximeaza. Brucan a zis 20 de ani shi a greshit!!Altzii vorbeau de „luminitza de la capatul tunelului” shi au greshit.
   Doua cuvinte „magice” care inglobeaza totul despre starea de spirit a unei comunitatzi : MENTALITATE shi ATITUDINE!!!

   Sa auzim numai de bine!

 2. Cu cine sa sarbatorim Ziua Europei? Cu politicieni care se impart intre a sarbatori 8 Mai 1921 si a huli 10 Mai 1881? Intre dragostea ascunsa, ori fatisa pentru prima si repulsia pentru a doua, ziua de la mijloc genereaza cel mult indiferenta in mintile lor!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.