Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 12, 2010 in Politic | 6 comments

6 ani de acasa nu sunt cei 7, domnule Presedinte!

Ascultand declaratia d-lui presedinte Traian Basescu conform careia profesorii castiga mai multi bani decat domnia sa mi-am adus aminte de scrisoarea trimisa fiecarui cadru didactic in 2004… este adevarat, atunci Traian Basescu era CANDIDATUL Traian Basescu.

Si acum, ne putem imagina modul in care ar arata de fapt aceasta scrisoare dupa 6 ani de mandat Basescu

(PAMFLET)

Stimate domnule profesor,

Nu m-am gandit prea bine ce responsabilitate imi asum prin candidatura mea la Presedintia Romaniei. Dar dupa ce am ajuns Presedinte, am inceput sa ma gandesc serios in ce m-am bagat. Si nu am ajuns la niciun rezultat. Misiunea mea ca presedinte este una foarte importanta. Trebuie sa fac Romania sa functioneze, sa devina performanta, dar nu pot si nici nu stiu cum sa fac. Nici o tara nu poate progresa daca Educatia si Invatamantul nu sunt considerate, si in fapte nu numai in vorbe, prioritati nationale. Deocamdată, ca preşedinte eu am vorbit, pentru ca de fapte nu sunt in stare. De aceea, Romania nu progreseaza. Pentru aceasta, am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Faceti dvs. in locul meu ceea ce ar trebui sa fac eu. Faceti greve, inchideti scolile si poate veti primi salarii mai mari. Pentru ca eu nu pot sa va dau! Oricum aveti salariul mai mare decat il am eu ca voi munciti doar 16 ore pe saptamana iar eu muncest 16 ore pe zi!

Este un fapt real ca, in ultimii patru ani, dezastrul din Invatamant produs de guvernarea PSD, ne-a coplesit pe toti. Stiu ca nu prea ati facut greve in timpul PSD. Stiu ca de cand sunt presedinte sunteti mereu in strada. De fapt, eu cred ca iesiti in strada pentru ca va face placere. V-ati saturat de Matematica si de Botanica. Vreti sa faceti Sport. Cunosc bine nemultumirile dumneavoastra: scolile sunt insalubre, materialul didactic depasit, reforma in invatamant este incoerenta, salariile sunt ridicole. Va asigur ca atata timp cat voi fi Presedinte, salariile vor ramane la fel de ridicole. Pentru ca nu pot sa le maresc. Consilierii m-au sfatuit sa va spun ca nu am parghii constitutionale. Eu cred ca atunci cand sunteti nemultumiti, spuneti, de fapt, ca tara este condusa prost. Aveti dreptate! Sunt un presedinte care conduce tara foarte prost! Dar v-am dat teapa si acum nu aveti ce sa imi mai faceti ha ha ha!

Un Guvern, daca doreste cu adevarat, poate gasi resursele necesare pentru a aloca invatamantului ceea ce i se cuvine de drept. Dar eu si Guvernele pe care le-am format tot eu, si in decembrie 2004 si in decembrie 2010, nu dorim cu adevarat sa va rezolvam problemele. Cum a reusit Bulgaria, o tara mai modesta decat a noastra, sa aloce invatamantului 6-7% din PIB? Si asta inca din urma cu 10 ani.

Eu v-am promis inca din 2004 6%, dar nu am reusit anul trecut mai mult de 3,7%. De cand sunt presedinte nu am somn. Cum or fi reusit bulgarii?

Imi tot storc creierii si ajung mereu la aceeasi concluzie: Constitutia-i de vina!

Bulgaria are acum o scoala foarte buna, nu ca sistemul nostru care se zbate intr-o saracie lucie. De cand am venit presedinte am inceput sa ne facem vacantele in Bulgaria. Ca presedinte al Romaniei, va propun sa facem scoala tot in Bulgaria.

Astazi, a fi profesor in Romania, este mai curand un motiv de compatimire, decat un orgoliu. Va compatimesc, dragi profesori dar daca nu va convine puteti pleca din tara!

Stiu ca ati reusit sa rezistati, desfasurandu-va activitatea din pasiune si dintr-un sentiment al datoriei, cu totul onorant, pe care-l aveti fata de copii, fata de elevi. Ramaneti cu pasiunea si cu datoria, ca alte motivatii eu nu va pot garanta.

Va asigur ca Educatia va fi in continuare “cenusareasa” bugetelor de stat. Este nevoie, mai mult ca oricand, sa eliminam haosul din Invatamantul romanesc. Dar cum sa o fac, daca toata guvernarea este in haos si mie imi place acest lucru? Va veni timpul ca banii Educatiei sa nu mai fie furati, pentru a acoperi pierderile din sectoarele nerentabile ale economiei. Dar nu acum! Inca nu a venit vremea sa dam de pamant cu acest sistem bolnav care inceraca sa se consolideze. Am si eu cativa baieti la PDL care nu pot sa ramana cu buzunarele goale.

Grija mea va fi aceea de a pastra regulile acestui joc, astfel incat domeniul educational sa nu mai respire un aer toxic, ci unul mult rarefiat.

Ca presedinte, voi avea o relatie de parteneriat institutional cu primul – ministru domnul Calin Popescu Tariceanu. Impreuna, am avut grija sa nu primiti mai multi bani. Am aceiasi grija si acum, cu Boc: sigur nu veti primi mai multi bani! Voi avea grija ca problemele dumneavoastra sa se regaseasca pe agenda institutiilor guvernamentale. Si sa ramana acolo. Voi cere rezolvarea lor, chiar daca stiu ca nu se vor gasi solutii.

Va asigur ca veti gasi in mine un sustinator al Educatiei si Invatamantului. Incepand cu 2014!

V-am mintit, dar mi-a reusit…

Sa traiti bine!

Acelasi,

Traian Basescu.


P.S. Noi râdem sau zambim amar. Nimic din ceea ce facem nu reuşeşte să echilibreze sistemului educaţional decât hotărârea politică. Aşadar, “stimaţi” guvernanţi: faceţi-o până nu este prea târziu! D-le Funeriu se aude asa cum se auzea pe vremea cand erati doar un membru al Comisiei Prezidentiale si erati revoltat de ce se intampla in educatie?! Sau revolta a fost strategic planificata doar pana cand ati ajuns sa va cocotati pe scaunul de ministru
 

 PPS:

pentru corectitudine postez in continuare si textul original al scrisorii:

ORIGINALUL SCRISORII TRIMISA FIECARUI PROFESOR DE CATRE CANDIDATUL TRAIAN BASESCU IN CAMPANIA ELECTORALA DIN 2004

Stimate domnule profesor,

M-am gândit bine ce responsabilitate îmi asum prin candidatura mea la Preşedinţia României. Misiunea mea ca preşedinte este una foarte importantă. Trebuie să fac România să funcţioneze, să devină performantă. Însă nici o ţară nu poate progresa dacă Educaţia şi Învăţământul nu sunt considerate, şi în fapte nu numai în vorbe, priorităţi naţionale. Eu doresc să înfăptuiesc acest lucru. Pentru aceasta am nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Este un fapt real că, în ultimii patru ani, dezastrul din Învăţământ produs de guvernarea PSD ne-a copleşit pe toţi. Cunosc bine nemulţumirile dumneavoastră: şcolile sunt insalubre, materialul didactic depăşit, reforma în învăţământ este incoerentă, salariile sunt ridicole. Eu cred că atunci când sunteţi nemulţumit, spuneţi, de fapt, că ţara este condusă prost.

Un guvern, dacă doreşte cu adevărat, poate găsi resursele necesare pentru a aloca învăţământului ceea ce i se cuvine de drept. Cum a reuşit Bulgaria, o ţară mai modestă decât a noastră, să aloce învăţământului 6-7% din PIB? Şi asta încă din urmă cu 10 ani. Bulgaria are acum o şcoală foarte bună, nu ca sistemul nostru care se zbate într-o sărăcie lucie.

Astăzi, a fi profesor în România este mai curând un motiv de compătimire, decât un orgoliu. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple!

Ştiu că aţi reuşit să rezistaţi, desfăşurându-vă activitatea din pasiune şi dintr-un sentiment al datoriei, cu totul onorant, pe care-l aveţi faţă de copii, faţă de elevi.

Pentru aceasta, vă asigur că niciodată Educaţia nu va mai fi “cenuşăreasa” bugetelor de stat. Acum este nevoie, mai mult ca oricând, să eliminăm haosul din Învăţământul românesc. Este timpul ca banii Educaţiei să nu mai fie furaţi, pentru a acoperi pierderile din sectoarele nerentabile ale economiei. Este vremea să nu mai tolerăm acest sistem bolnav care încearcă să se consolideze.

Grija mea va fi aceea de a schimba regulile acestui joc, astfel încât domeniul educaţional să nu mai respire un aer toxic, ci unul cât mai sănătos.

Ca preşedinte, voi avea o relaţie de parteneriat instituţional cu primul–ministru, domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Voi avea grijă ca problemele dumneavoastră să se regăsească pe agenda instituţiilor guvernamentale. Voi cere rezolvarea lor şi, împreună, vom găsi soluţii.

Vă asigur că veţi găsi în mine un susţinător al Educaţiei şi Învăţământului.

Cu sinceritate,

Traian Băsescu

6 Comments

  1. Ana, pentru fiecare job exista, sau ar trebui sa existe o fisa a postului. Inclusiv pentru cel de presedinte. In cazul presedintelui, chiar el este cel care scrie fisa postului, nimeni nu ii impune nimic. Ceea ce nu inseamna ca nu afre nimic de facut. Promisiunile electorale pot fi asimilate, in limita Constitutiei, sarcinilor de lucru, nu? Ei, poate nu chiar toate promisiunile – verba volant (!?), dar cu legile cum facem? Acelea sunt SCRISE. Ce facem cu legea prin care salariile profesorilor au fost majorate cu 50%?
    Pot intelege cand cineva are dificultati mai mult sau mai putin obiective … pot intelege si accepta multe lucruri. Dar nu pot accepta, in niciun caz, cinismul si bataia de joc a acestui mizerabil.
    Nu inteleg regulile democratiei? Poate, dar nu pot accepta ca aceasta zdreanta sa fie presedintele tarii mele, chiar daca vreo 5 milioane de conationali l-au votat. Pentru ca l-au votat in necunostinta de cauza, l-au votat in urma unor minciuni sfruntate. Sau, l-au votat din alte motive, din perversiune, dar aceasta nu poate fi dezincriminata, chiar daca, prin absurd, toti, sau aproape toti am „pacatui” intr-un fel anume. TRAIAN BASESCU NU ESTE PRESEDINTELE MEU, nu a fost si nu va fi niciodata. Traian Basescu nu a fost niciodata presedintele vreunei tari, a fost, este o capetenie de talhari, seful unei bande criminale care a confiscat Romania, atata tot!
    Te intrebai, zilele trecute, cine ar castiga si cine ar pierde dintr-o eventuala tentativa de suspendare a lui Traian Basescu. Pentru un om al legii, intrebarea mi s-a parut destul de nepotrivita. Nu are importanta cine castiga si cine pierde, importanta este sanctionarea celui care si-a batut joc de tara si poporul meu, asta este important. si a camarilei sale, bineinteles.
    Scuza-ma, te rog, dar cred ca oi astfel de intrebare aduce a camatarie. Daca sanctionarea hotilor, criminalilor, violatorilor etc., nu este, pe moment, de folos nimanui, ii lasam nepedepsiti? Asta e logica?
    Traian Basescu trebuie sa plateasca, intr-un fel sau altul, pentru viata sa plina de nemernicii. Si daca, formal, Constitutia nu permite acest lucru, trebuie gasita doar o creanga suficient de groasa.

  2. Un profesor primea si primeste si acum prea multi bani…in cazul in care el presteaza numai 4 ore si pt alea primeste un salariu de min 10 mil.
    Eu zic sa nu mai dam vina pe Basescu sau pe Guvern pt probleme de genul ca ploua si ne ia apa casele…pai cine te-a pus sa-ti faci casa acolo !!!

  3. @ sorina
    1- bunicii si strabunicii au pus casele acolo… de sute de ani. satul. localitatea are sute de ani de cand e acolo… ai putea sa te intrebi de ex de ce sunt atatea inundatii. unde sunt padurile din zona…
    2- poate lucreaza 4 ore/zi. te-ai intrebat cate orie ii ia unui porfesor sa studieze porgrama [care se schimba de la an la an], sa corecteze lucrari/teze/referate etc?
    …10 mil pt un absolvent de invatamant superior nu cred ca e mult.
    btw, tu cat iei ca sa prestezi munca asta de postac pe bloguri?
    si care ore/zi presezi ?
    asa… ca titlul comparativ.

    @A. Stoica.
    postul la care facei referire trata suspendarea din pct de vedere al
    marketingului politic.
    daca il suspenda va iesi mai puternic si o sa fie nevoie de o creanga mult mai solida …
    nu ai inteles ceva: in romania nu exista legi decat pentru ca ele sa fie schimbate in fuctie de ce SRL vine la putere…

  4. Mi-e teribil de lehamite de ei…

    • simo g
      dar nu e suficient simona.. trebuie sa fim si putin mai activi

Trackbacks/Pingbacks

  1. 6 ani de acasa nu sunt cei 7, domnule Presedinte! « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] doar pana cand ati ajuns sa va cocotati pe scaunul de ministruPPS:Pentru corectitudine gasiti textul original al scrisorii aici. .textads-links{width:480px}.textads-links-item{padding:10px}.textads-links-item…
  2. Tweets that mention 6 ani de acasa nu sunt cei 7, domnule Presedinte! – Ana Birchall -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Christian Cristea, Ana Birchall. Ana Birchall said: 6 ani de acasa nu…
  3. Educatie, educatie, educatie | Ana Birchall - [...] Adevarul este ca de peste 20 de ani scoala romaneasca este supusa experimentelor “gandite” de fiecare dintre cei care s-au perindat…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.