Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 13, 2014 in Politic | 0 comments

3 ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii

us-romania-groundbreaking-abm.si

Data de 13 septembrie marchează 3 ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii, precum și semnarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România. Cele două documente reprezintă baza politică și juridică a Parteneriatului nostru strategic cu Statele Unite ale Americii, întărind poziția României ca factor de stabilitate într-o regiune cu provocări extrem de dificile.

Relațiile excelente dintre România și Statele Unite ale Americii arată importanța dialogului politic și diplomatic la nivel executiv și parlamentar din ultimii ani. Măsurile economice ale actualului executiv condus de premierul Victor Ponta, dar și activitatea susținută de comunicare politică, diplomatică și de diplomație economică au asigurat stabilitatea economică și politică a României, au redeschis ușile prietenilor și partenerilor noștri și au reașezat România pe harta Europei și a lumii.

Am încrederea că această relație cu totul specială dintre România și SUA, dar și dintre poporul român și cel american se va dezvolta în continuare pe linia valorilor democratice pe care le împărtășim, precum și pe baza Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.