Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 24, 2011 in Politic | 8 comments

24 ianuarie

atunci
unirea_24_ianuarie_1859
si acum.

Pot intelege nemultumirea oamenilor si dreptul fiecarui roman de a protesta dar nu inteleg si nu pot accepta ca  IMNUL NATIONAL sa fie acoperit de huiduieli (indiferent cui sunt adresate) sau ca in timpul unei rugaciuni sa se vorbeasca! Oare societatea romaneasca a ajuns atat de jos incat nu mai sunt respectate nici macar imnul national, o rugaciune sau o slujba oficiata de preoti?! Realitatea zilei de astazi arata ca da. De ce? pentru ca dictatura non valorilor sufoca in acest moment societatea romaneasca!

 P.S. in timpul slujbei Basescu vorbea cu presedintele Consiliului Judetean Iasi… „frumos exemplu” ce sa spun!! Oare ce era asa de important incat nu putea astepta cateva minute pana se termina slujba?

8 Comments

 1. Problema e ca romanii nu mai suporta sa fie reprezentati la astfel de evenimente de oameni care le-au distrus sau se tot straduiesc sa le distruga tot ce au cladit de-a lungul vietii. Daca Basescu ar avea putin bun-simt si o vaga urma de intuitie ar sti ca la astfel de ocazii nimeni nu doreste sa il vada pe el primind onoruri militare in numele poporului pe care il calca in picioare. Huiduielile vin ca forma de protest in fata unui politician a carui indiferenta si nesimtire duc romanii la exasperare.

  • Alaio
   total de acord cu ce spui tu. Personal nu voi accepta niciodata huiduieli in timpul imnului national….asa dupa cum nu pot accepta ca o persoana cu atat mai mult cu cat este si presedinte de tara sa vb in timpul slujbei religioase!

   • Ba da Ana , le accepti (chiar daca declari „sus shi tare” ca nu).
    Shi shti de ce indirect le acceptzi?…..pentru ca ai ales sa traieshti ACOLO, eshti inrolata intr-un partid shi in final partidul are nevoie de voturile lor, ale oamenilor care astazi au fluierat s-au mai shtiu eu ce lucruri reprobabile au facut(sic:))
    Eu pot zice (nu doar declarativ) ca nu accept (am acceptat) astfel de lucrurui shi multe altele (de fapt ne-au determinat sa emigram).
    Din pacate asha a fost shi inca este mentalitatea/atitudinea.
    C ‘ est la vie en Roumanie!

    Sa auzim numai de bine!

    • Un emigrant din Canada
     sa plecam toti din tara nu este o solutie!

 2. A intrecut demult limita suportabilitatii oamenilor ceea ce traim acum.Presedintele daca ar mai avea bun simnt ar demisiona.Privilegiile si interesele de grup sunt mult mai mari ,,decit interesul national-o societate bazata pe respectarea legii.

  • adrian
   chiar si asa nu pot fi de acord ca sa fie huiduieli in timpul intonarii imnului national. Imnul se asculta in tacere …si atat!

 3. „… dictatura non valorilor sufoca in acest moment societatea romaneasca!”
  De acord. Prin ” non valori ” eu inteleg in primul rand „non valori” dpdv moral si apoi „non valori” dpdv profesional.
  Pentru ca daca competenta profesionala este pusa in slujba unor interese necinstite (personale sau de grup) atunci nu avem nici un castig din valoarea profesionala si chiar mai mult de atat -nu avem nici o speranta.
  Este rau si daca un slab profesionist dar relativ corect ajunge decident.Dar speranta mai exista in acest caz.
  Dar cred ca m-am abatut de la ideea lui 24 Ianuarie.

 4. Biserica ar putea juca un rol f important in renasterea morala a societatii romanesti. Cu o singura conditie – sa devina acea institutie care sa ocroteasca spiritualitatea si nu o singura religie. Omul fara o credinta este animal, la fel si omul caruia i se impune credintza altuia.
  Indraznesc sa-mi imaginez ca in pe 24 ian 2099 ceremonia religioasa va fi sincretica, crestino-satanica, pe principiul fortzelor contrare din taoism.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pacatul national al romanilor « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] identitate natioanala care te determina ca arborezi steagul national de ziua nationala de exemplu, nu sa fluieri in timpul…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.