Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 22, 2018 in Personal, Politic, Social | 0 comments

22 decembrie – Ziua Libertății României

Pe 22 decembrie, în fiecare an, este marcată Ziua Libertății României, în amintirea Revoluției de la 1989, care a dus la înlăturarea regimului comunist. Simbolic, data de 22 decembrie poate fi considerată prima zi a democrației românești postcomuniste.

Se cuvine ca, în fiecare an, înaintea sărbătorilor de iarnă, să ne amintim şi să cinstim jerfta eroilor fără de care Revoluţia română din 1989 nu ar fi avut loc, iar ţara în care trăim nu ar fi fost una liberă şi occidentală.

România democratică de astăzi, o Românie liberă şi europeană, cu cetăţeni ale căror drepturi şi libertăţi sunt respectate şi garantate de Constituţie îşi datorează existenţa Revoluţiei din decembrie 1989 şi sacrificiului suprem al eroilor căzuţi în lupta pentru libertate. Este un moment de reflecție și sobrietate datorat eroilor care prin sacrificiul lor au făcut posibil ca România să respire aerul libertății.
Este datoria noastră să păstrăm vie în memorie şi în suflet amintirea celor care s-au sacrificat pentru viitorul copiilor noştri în decembrie 1989 și să ne asigurăm că drumul parcurs către valorile occidentale este unul ireversibil.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.