Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 21, 2011 in Politic | 6 comments

21.692 de firme au intrat in 2010 in insolventa

potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului citat de Mediafax.

In data de 16 aprilie 2010, la emisiunea Bussines Line -The Money Channel, am spus ca pana in vara lui 2010 vom avea un numar de cel putin 10.000 de cazuri de insolventa, (confirmat in septembrie 2010) cu sanse mari sa se dubleze pana la sfarsitul anului. Voi reveni asupra studiului Coface intr-un post viitor.

6 Comments

  1. Există o statistică şi pentru anii precedenţi, 2009, 2008, 2007? Recunosc că nu pot aprecia dimensiunea fenomenului ca să realizez dacă este mult sau puţin. Dacă în 2007 şi 2008, în plin boom economic, cifra era în jurul a 10 mii, atunci este una, dacă cifra era în jurul a 100, este alta.

  2. Problema asta cu insolventa e foarte relativa (ca si orice problema de fapt).
    In anii ‘8o am citit in Scanteia ca Japonia e pe duca si se motiva cu numarul mare de falimente.
    Falimentul inseamna,pana la urma,faptul ca se schimba proprietarul. Si inseamna ca apare o noua sansa-aceea ca noul proprietar sa reuseasca sa faca ceva.
    Daca o afacere merge prost dar nu i se pune capat aceasta afacere contribuie la imbolnivirea sistemului.
    Boala lunga inseamna moarte sigura.

  3. 21692, din cate? … e important daca’s din 22000 sau din 800000

  4. Titlul de presa suna apocaliptic , dar intrebarea este cate din aceste firme erau intradeva rofitabile, cate din ele aduceau taxe si impozite statului roamn , ce forta de munca a afectat aceste insolvente . Vom fi surprinsi sa aflam ca multe dintre ele erau pe pierdere , foarte multe au acumulat datorii la bugetul de stat prin neplata taxelor si impozitelor . Vom fi surprinsi sa aflam putine sunt cele care intr-adevar merita atentia. Societatile care isi doresc sa supravetuiasca sunt putine si acelea intra sub protectia legii si pe un plan de reorganizare .

  5. Titlul de presa suna apocaliptic , dar intrebarea este cate din aceste firme erau intradeva rofitabile, cate din ele aduceau taxe si impozite statului roamn , ce forta de munca a afectat aceste insolvente . Vom fi surprinsi sa aflam ca multe dintre ele erau pe pierdere , foarte multe au acumulat datorii la bugetul de stat prin neplata taxelor si impozitelor . Vom fi surprinsi sa aflam putine sunt cele care intr-adevar merita atentia. Societatile care isi doresc sa supravetuiasca sunt putine si acelea intra sub protectia legii si pe un plan de reorganizare .

    • Costelis
      daca urmaresti interventiile de la tv vei observa ca am spus ca sunt firme care sunt din categoria firmelor fantoma si este ok ca asa au disparut de pe piata. Din pacate la noi nu se cunosc si nu se aplica corect instrumentele procedurii reorganizarii…mult prea multe firme sunt impinse in linchidare din comoditate sau nestiinta.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.