Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 13, 2012 in Politic | 1 comment

15 proiecte

Cele 15 proiecte  prezentate de Victor Ponta joi in Parlament, proiecte atat de mult discutate, sunt:

1. Tratatul de guvernanta fiscala incheiat la nivelul Uniunii Europene si toate tratatele internationale.
2. Proiecte europene ale Romaniei, intrarea in Spatiul Schengen, dar si sprijinul fata de reticentele manifestate de partenerii tarii.
3. Ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, dar si combaterea coruptiei.
4. Depolitizarea structurilor deconcentrate din teritoriu.
5. Majorarea pensiilor si a salariilor (Sa fim foarte corecti, nu se poate vorbi despre majorare, ci despre revenirea la nivelul din 2010, atunci cand oamenilor li s-au taiat salariile).
6. Fondul de rezerva al primului ministru sa nu fie folosit in mod discretionar, ci transparent si doar pentru cetateni.
7. Combaterea contractelor baietilor destepti din energie.

8. Proiectul de exploatare de la Rosia Montana. (In primul rand, aspectele de protectia mediului, aspectele in interes national privind folosirea in intereseul natiunii romane a bogatiior noastre”, a afirmat Victor Ponta).
9. Masuri in favoarea agriculturii romanesti, reducerea TVA-ului pentru produsele de baza din domeniu, astfel incat sa fie combatuta evaziunea in agricultura. Tot in acest domeniu Guvernul trebuie sa se pronunte daca organismele modificate genetic si interesele firmelor care promoveaza aceste organisme sunt sustinute tot de Guvernul Romaniei.
10. Proiectul referitor la taxarea si impozitarea marilor averi.
11. Reducerea contributiilor de asigurari sociale, reducere care are alt scop, sprijinirea firmelor private in crearea de locuri de munca.
12. Cresterea salariului minim. („Va vom sprijini, daca veti intetiona sa ridicati salariul minim la 800 sau 850 de lei si sa luati toate calculele de la noul ministru al Finantelor. Cresterea salariului minim duce la cresterea incasarilor la bugetul statului”).
13. Puterea de a curata conducerile marilor companii de stat unele pe profit, altele pe pierdere. (Daca veti scoate clientii politici ai companiilor aflate la putere, veti avea sprijinul nostru).
14. Nu trebuie divizata Universitatea de Medicina din Targu Mures.
15. Schimbarea legii electorale, reducerea numarului de parlamentari la 300, sanctionarea traseismului politic si desenarea colegiilor in Parlamentul Romaniei, nu in coalitia de la guvernare. („Sa va folositi autoritatea asupra coalitiei de guvernare pentru a avea un dialog, asa cum a fost in ultimii 20 de ani. Trebuie sa avem desemnarea colegiilor intr-o comisie parlamentara, si nu intr-o comisie de guvernamant”).

Parerea voastra?

1 Comment

  1. Dl Ponta se contureaza drept un om politic serios. Rolul opozitiei nu este numai sa injure in mod birjaresc pe cei de la putere (cum pare-se ca cred majoritatea rominilor). Par puncte bine gindite. M-a surprins faptul ca este criticat (mai ales de PNL dar si de unii politicieni din PSD…). Am senzatia ca PNLul incepe sa devina o povara ideologica pentru PSD… poate dupa alegeri se va clarifica putin culoarea politica a USLului…

Trackbacks/Pingbacks

  1. O schimbare de paradigma in comportamentul politic | Ana Birchall - [...] si radicalismul sunt notele dominante ale concertului politic. De aceea, echilibrul si accentul pe solutii care au venit din…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.