Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 27, 2014 in Politic | 0 comments

Declaratia politica sustinuta astazi in plenul Camerei Deputatilor

        

DECLARAŢIE POLITICĂ


Scrutinul electoral din 25 mai a reprezentat o încercare pentru România şi pentru întreaga Europă. Pe 25 mai, europenii au fost chemaţi la vot după 5 ani în care Uniunea Europeană a fost reprezentată la nivel executiv şi legislativ de politicieni care au instituit şi au promovat politici publice, economice şi financiare austere, fără nici un fel de consideraţie pentru cetăţeni. Pensiile, salariile, ajutoarele sociale, prestaţiile sau serviciile, facilităţile fiscale, toate acestea au fost tăiate printr-o strategie care a promovat reducerea veniturilor, reducerea consumului, dar şi a producţiei. Toate aceste măsuri nu aveau cum să ducă la altceva decât la o contractare a economiei.

Mesajul pe care românii l-au dat la aceste alegeri este foarte limpede, chiar dacă sunt unii care refuză să îl vadă aşa cum este. România trebuie să fie puternică în Europa, să fie reprezentată la Bruxelles de oameni care sunt mândri că sunt români, de oameni care au o responsabilitate reală pentru România şi pentru toţi românii, de oameni performanţi, de profesionişti care formează o echipă puternică şi demnă în Parlamentul European.

Este foarte important să realizăm că după aceste alegeri Europa trebuie să se îndrepte într-o direcţie nouă. Climatul internaţional este tensionat, provocările politice şi economice ale Uniunii Europene se multiplică şi trebuie să ştim că avem, poate mai mult ca oricând nevoie de solidaritate, de o viziune unitară, de măsuri aproape de fiecare dintre cetăţenii UE. Flagelul extremismului şi euroscepticismului trebuie să fie izolat, reacţiile UE faţă de provocările Rusiei trebuie să rămână consecvente şi prompte, iar strategia de dezvoltare şi consolidare economică trebuie să fie unitară pentru toţi membri UE.

Sunt convinsă că liderii europeni, legitimaţi acum de voturile cetăţenilor vor da dovadă de înţelepciune, de viziune şi de foarte multă grijă atunci când vor alege conducerea UE pentru următorii ani.

Campania PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare s-a purtat sub semnul reafirmării României ca un membru important al UE şi ca un lider regional politic, economic, energetic şi social. Aceste mesaje trebuie să continue stimate colege şi stimaţi colegi şi după ce campania a luat sfârşit pentru că nu sunt legate doar de acest moment, ţin de o viziune pentru România şi de un proiect de ţară care trebuie să fie susţinut şi dezvoltat, de toate instituţiile statului.

Mândria de a fi român a lipsit total din comunicarea publică şi politică a ultimilor 10 ani. În acest interval România a fost condusă, la cel mai înalt nivel, de oameni care nu au apreciat valorile româneşti, care şi-au denigrat propriul popor şi au fost paradoxal premiaţi pentru asta. În ultimii 10 ani, România a uitat să fie mândră de potenţialul său, să fie mândră de oamenii săi, pentru că preşedintele României a fost din păcate o persoană care a plasat interesul propriu, politic mai presus decât interesul naţional.

PSD a câştigat 7 din cele 8 mandate pentru Parlamentul României. Le urez bun venit noilor colegi. PSD a câştigat de asemenea, din nou, preşedinţia CJ Argeş. Victoriile pe toată linia ne responsabilizează faţă de românii care din nou şi-au pus încrederea în reprezentanţii noştri la nivel local, naţional şi european.

Suntem obligaţi să rămânem atenţi stimate colege şi stimaţi colegi, aşa cum am făcut-o şi până acum, la direcţia pe care Guvernul Ponta a dat-o pentru România, să continuăm măsurile de creştere, să continuăm să facem din România o ţară puternică şi stabilă care are potenţialul de a deveni un lider regional, politic, economic şi social.

PSD a ajuns unul din cele mai puternice partide social-democrate din Europa şi cu acest lucru trebuie să ne mândrim. Rezultatele la europarlamentare fac din delegaţia PSD-UNPR-PC la Parlamentul European a patra din UE ca mărime. Echipa noastră a câştigat jumătate din mandatele atribuite României în PE tocmai pentru că am asigurat pentru România o politică pro-creştere şi anti-austeritate. Pentru acest tip de politici publice ne vom bate şi în Parlamentul European.

Mergând în această campanie din poartă în poartă, în comunele din Colegiul meu m-am bucurat să constat încă o dată, cât de mulţi români mândri sunt în Colegiul meu din judeţul Vaslui şi cât de bine sunt păstrate tradiţiile şi obiceiurile noastre în frumoasele localităţi de pe Valea Tutovei.

Campania electorală a a avut loc într-un moment în care încrederea oamenilor în Guvernul Ponta creşte, într-un moment în care avansul economic al României a început să se vadă. Încetul cu încetul, nedreptăţile făcute de guvernările anterioare PDL-iste sunt îndreptate de Guvernul Ponta astfel încât România să poată intra pe făgaşul său normal.  

Vreau să mă folosesc de această oportunitate pentru a adresa mulţumiri şi de la tribuna Parlamentului tuturor celor care au participat activ la această campanie. Am fost o echipă unită, formată din oameni mândri de partidul pe care îl reprezintă şi mândri că sunt români. Am reuşit să convingem, am reuşit să comunicăm cu românii şi acest lucru nu ar fi fost posibil fără dedicaţia de care au dat dovadă toţi membri PSD-UNPR-PC. Pentru acest lucru le mulţumesc!

Vreau să închei această declaraţie politică cu un mesaj pentru toţi românii. Războiul pe care România îl dă cu regimul Traian Băsescu a mai trecut de o etapă în care cei victorioşi au fost românii. La sfârşitul anului o nouă încercare ne aşteaptă: alegerile pentru viitorul preşedinte al României.

Niciodată nu este prea devreme pentru români să se gândească la cel fel de model de preşedinte îşi doresc să îi reprezinte. Eu cred că majoritatea românilor este pregătită să se bucure de un preşedinte anti-conflict, de un preşedinte care să impună un echilibru în politica şi în societatea românească, un preşedinte care să reprezinte România mândru în Europa şi în lume. Modelul de preşedinte pe care România îl merită este o antiteză a modelului Băsescu.

La sfârşitul acestui an România va alege între aceste două modele prezidenţiale, dar rezultatul votului din această duminică, mie îmi dă încrederea că românii ştiu foarte bine ce vor şi sunt convinsă că românii care sunt mândri de ţara lor vor ştii ce să aleagă la scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.