Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 20, 2017 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

Ziua universală a drepturilor copilului – 20 noiembrie

20 noiembrie este consemnată drept Ziua universală a drepturilor copilului începând cu anul 1959, printr-o declarație a UNICEF. 20 de ani mai târziu, declarația UNICEF a fost extinsă devenind obligatorie pentru toate ţările membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. În 1989, data de 20 noiembrie a primit o însemnătate specială, fiind ziua în care Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenţia cu privire la Drepturile Copilului.

Ziua universală a drepturilor copilului servește drept un bun prilej pentru a susține și promova un dialog constructiv în privința drepturilor copiilor, care să conducă la acțiune menite să îmbunătățească condițiile de viață a copiilor provenind din medii defavorizate și nu numai.

În acest an, UNICEF a decis ca Ziua universală a drepturilor copilului să se desfășoare sub sloganul #KidsTakeOver, prin care organizația invită copiii din întreaga lume să își asume în această zi roluri importante în media, business, sport și divertisment și să atragă atenția că e nevoie de eforturi suplimentare pentru a salva viețile copiilor aflați în primejdie, a lupta pentru drepturile lor și a-i ajuta să-și îndeplinească potențialul.

Totodată, această zi trebuie să fie un nou prilej pentru a ne bucura de fericirea pe care ne-o aduc copiii, pentru că numai datorită lor vieţile noastre sunt mai frumoase şi pline de bucurie în fiecare zi. Să nu uităm: „Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile”. (Henry Ward Beecher)

9609 a fost numărul meu norocos la maratonul UNICEF organizat la Geneva la care a alergat Andruţu în urmă cu câţiva ani

Cel mai dulce pupic!

 

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.