Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 3, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

Ziua Mondială a Scriitorilor – 3 martie

Marcată în fiecare an pe 3 martie, Ziua Mondială a Scriitorilor este o sărbătoare a literaturii și culturii universale, demonstrând că arta nu este constrânsă de nicio graniță.  Ideea de a aniversa acestă zi la începutul lunii martie, a fost propusă și pusă în aplicare la un Congres internaţional al PEN Club, din 1986. PEN Club International (Poeți, Eseiști și Nuveliști) este cea mai importantă organizație literară mondială, pledând în special pentru liberatatea cuvântului și promovarea prieteniei între scriitorii de pretutindeni, indiferent de opiniile lor.

PEN Clubul Român a luat naștere în 1923, printre membrii fondatori numârându-se nume consacrate ale literaturii române precum Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Mircea Eliade sau Octavian Goga.

În prezent, Ziua Mondială a Scriitorilor este serbată de cele 130 de filiale ale PEN din întreaga lume. Este important ca în această zi de sărbătoare pentru scriitori să îi celebrăm pe cei care reușesc prin condeiul lor să ne ajute să uităm pentru puțin timp de grijiile cotidiene și să pătrundem într-un univers atât de frumos, precum cel al cărților.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.