Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 3, 2016 in Cultural, International, Personal | 0 comments

Ziua Mondială a Libertăţii Presei – 3 mai

press

La iniţiativa Adunării Generale a ONU, data de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Iniţiativa a venit la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Meseria de jurnalist este una nobilă şi înseamnă nu doar vocaţie şi respectarea principiului informării corecte a publicului, dar şi asumarea unor riscuri, mai ales de către acei reprezentaţi ai mass-media aflaţi în teatrele de război sau în punctele fierbinţi de pe glob. Din păcate, în exercitarea meseriei lor, jurnalişti din toată lumea cad tot mai frecvent victime abuzurilor şi ameninţărilor, plătind uneori cu viaţa pentru că au ales să practice în mod liber jurnalismul.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, gândurile mele se îndreaptă către toţi acei jurnalişti care îşi fac meseria cu dedicaţie şi nobleţe, mereu în căutarea adevărului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.