Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 3, 2017 in International, Personal, Social | 0 comments

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – 3 decembrie

Data de 3 decembrie a fost proclamată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități de către Adunarea Generală a ONU. Prin marcarea acestei zile la nivel mondial se urmărește creșterea gradului de conștientizare asupra unei problematici foarte importante la nivelul oricărei societăți democratice. Acțiunile care marchează această zi reprezintă un bun prilej pentru reafirmarea principalelor valori și principii care stau la baza tratamentului special de care persoanele cu dizabilități au atât de multă nevoie.

Integrarea reală și responsabilă a persoanelor cu handicap este unul dintre obiectivele esențiale ale societății în care trăim și orice barieră ce stă în calea îndeplinirii acestui obiectiv trebuie înlăturată. Mai mult decât atât, cred că prin solidaritate, răbdare și respect față de nevoile celor din jurul nostru putem contribui cu toții la eliminarea inechităților și decalajelor sociale.

Tema de anul acesta a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități este „Transformarea către o societate durabilă și rezistentă pentru toți”, un subiect care ne îndeamnă pe fiecare dintre noi, guvernanți, persoane cu dizabilități, ONG-uri, instituții academice și reprezentanți ai sectorului privat, să acționăm ca o echipă în direcția îndeplinirii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și pentru a asigura o viață mai frumoasă și mai prosperă.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.