Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 4, 2017 in Personal, Social | 0 comments

Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii

La iniţiativa ONU, pe 4 iunie este marcată Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii, o zi care ne aminteşte de durerea suferită de copiii din întreaga lume care sunt victime ale abuzului fizic, psihic sau emoţional. În acelaşi timp, în această zi avem datoria de a reflecta la responsabilităţile noastre prioritare de a-i proteja pe copii şi de a ne asigura că drepturile lor sunt respectate.

Consider că orice formă de violență trebuie condamnată cu fermitate, ceea ce am și încercat până acum din poziția mea în Parlament, prin proiectele depuse (legea egalității de șanse), prin măsurile susţinute în cadrul dezbaterilor din plen (înăsprirea sancțiunilor celor care se fac vinovați de acte de violență domestică îndreptate împotriva copiilor sau a femeilor) sau prin Convenţia de la Istanbul.

Cred că, pentru a combate flagelul violenţei împotriva copiilor, esenţial este să garantăm accesul tuturor copiilor la educaţie, inclusiv al celor din comunităţile defavorizate. Educaţia este cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm copiilor noştri şi “cartea de vizită” pentru un viitor mai bun.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.