Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 1, 2016 in Cultural, Personal | 1 comment

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

3-4-1025x577

În fiecare an, prima filă din calendar a lunii octombrie este dedicată celor mai vârstnici dintre noi, părinților, bunicilor sau străbunicilor noștri. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice ne amintește că valoarea unui om nu este condiționată de vârsta sa, ci de ceea ce poate oferi celor din jurul său. La noi, la români, avem acea vorbă care ne învață că cei care nu au bătrâni ar trebui să îi cumpere. Să ne prețuim bătrânii, să îi protejăm și să îi ascultăm ca pe cei care ne-au educat, susținut și format ca oameni pe acest pământ.

La mulți ani tuturor persoanelor vârstnice care înțeleg că vârsta nu este decât un număr care nu te împiedică să trăiești frumos și demn în această lume, trecând cu seninătate  peste orice obstacol.

1 Comment

  1. Frumos spus, dar, din nefericire, situația la noi e cu totul alta! Persoanele vârstnice sunt umilite și lăsate de izbeliște! Dacă ai o vârstă, nici medicul nu te mai bagă în seamă, că, de, ce mai aștepți la vârsta ta? De unde sănătate? Mor oameni tineri… Și cred că lucrurile nu se vor schimba prea curând. Suntem prizonierii unei mentalități greșite.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.