Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 21, 2015 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

Ziua Internaţională a Păcii – 21 septembrie

12002875_740532996058471_1595311925871644167_n

La iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite, începând cu anul 1982, pe 21 septembrie este aniversată Ziua Internaţională a Păcii, ca reper pentru consolidarea idealurilor de pace, atât în interiorul statelor cât și între toate națiunile și popoarele.

Tema din acest an este „Parteneriate pentru Pace – Demnitate pentru toți oamenii”, care își propune să evidențieze importanța tuturor structurilor şi organizaţiilor din societate de a lucra împreună şi de a depune eforturi pentru asigurarea păcii. În contextul în care lumea de astăzi se confruntă cu tot mai multe conflicte şi cu ameninţări ale grupărilor teroriste, cu consecinţe directe şi imediate asupra populaţiei, Ziua Internaţională a Păcii capătă o semnificaţie profundă. Criza refugiaţilor de astăzi este o consecinţă directă a escaladării conflictelor în zonele fierbinţi de pe glob.

Îmi doresc ca, de Ziua Internaţională a Păcii, să conştientizăm cu toţii, de la lideri politici la simpli cetăţeni, că numai un climat de pace poate contribui la buna dezvoltare a societăţilor şi la bunăstarea oamenilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.