Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 29, 2016 in Cultural, Economic, International, Personal, Social | 0 comments

Ziua Internațională a Internetului – 29 octombrie

Data de 29 octombrie este celebrată la nivel international drept Ziua Internațională a Internetului, întrucât în urmă cu 47 de ani, în anul 1969, Charley Kline de la UCLA (California) a reușit pentru prima dată să se conecteze online, transmițând astfel primul mesaj de la un calculator la altul.

Deși România este pe primul loc în Uniunea Europeană și pe un impresionant loc 6 în lume la viteza internetului, nu trebuie să pierdem din vedere că UE a clasat țara noastră pe ultimul loc în privința ratei de penetrare a internetului în rândul populației, respectiv 51%.

Potențialul României în acest domeniu este copleșitor, iar traiectoria noastră prin secolul vitezei va depinde și de abilitatea cu care vom reuși să valorizăm atât resursa umană cât și capitalul autohton.

Este adevărat că odată cu evoluția tehnologică și transferul tot mai multor activități către mediul online apar o serie de riscuri asociate. În acest context, securitatea cibernetică rămâne o prioritate ce trebuie să țină pasul cu dinamica domeniului, însă din fericire România și-a demonstrat profesionalismul prin instituțiile cu vocație în combaterea infracționalității din spațiul virtual.

internet

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.