Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 29, 2016 in Cultural, Personal, Profesional | 1 comment

Ziua Infanteriei Marine Române

La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînfiinţat Batalionul de Infanterie Marină, dată care a devenit Ziua Infanteriei Marine Române.

Batalionul 307 Infanterie Marină este o structură importantă a Forţelor Navale Române, care execută misiuni de descurajare şi anihilare a acţiunilor teroriste în zona Deltei Dunării, zona lagunară şi pe fluviu. Această strctură execută misiuni de supraveghere şi protecţie a căilor de comunicaţii navale, misiuni de transport, participă la operaţii în sprijinul păcii (PSO), misiuni de căutare – salvare pe fluviu şi pe mare, misiuni de monitorizare a zonei de responsabilitate, misiuni de asistenţă medicală primară în situaţii de urgenţe civile, misiuni de limitare şi înlăturare a efectelor dezastrelor sau a altor situaţii de criză.

Ziua de astăzi devine, în egală măsură, un prilej de a evoca jertfele infanteriştilor marini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aducându-le astfel un discret și respectuos omagiu.

infanterie

1 Comment

  1. Mă simt onorat că am făcut parte din această unitate de elită a armatei. Vreau să cred că în cei 4 ani petrecuți în rândul infanteriștilor marini, mi-am adus „măcar un pic” aportul la creșterea prestigiul îi acestei unități. La mulți ani, camarazi!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.