Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 18, 2016 in International, Personal, Politic, Social | 0 comments

Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie

Data de 18 octombrie a fost desemnată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane, în contextul asumării pe termen lung a angajamentului Comisiei Europene de a preveni şi combate acest fenomen infracţional.

Din păcate, la nivelul întregului continent, traficul de fiinţe umane a devenit un flagel greu de controlat pe măsură ce criza migraţiei a luat amploare, astfel că femeile și copii au devenit categoriile cele mai vulnerabile, fapt ce reclamă intensificarea eforturilor de combatere a acestui fenomen. În statele membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor oficiale, există aproximativ 16 mii de victime ale acestui flagel, din care 15% sunt minori.

Numai prin unirea tuturor eforturilor la nivelul UE şi printr-o cooperare eficientă a autorităţilor responsabile, putem preveni şi combate eficient traficul de persoane şi putem asigura că victimele beneficiază de asistenţa şi protecția necesare.

Mai multe informaţii despre traficul de persoane şi campaniile de prevenire şi combatere a acestui fenomen, pe www.18octombrie.ro

Sursa foto: TVR.ro

Sursa foto: TVR.ro

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.