Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 17, 2015 in Comunicate, Cultural, Personal, Politic, Social | 0 comments

Vă doresc un Crăciun binecuvântat, sărbători fericite cu pace și liniște, cu mireasmă de brad, cu aromă de cozonaci și mere coapte, alături de cei dragi

photo - declaratie politica

Ana Birchall (PSD): Vă doresc un Crăciun binecuvântat, sărbători fericite cu pace și liniște, cu mireasmă de brad, cu aromă de cozonaci și mere coapte, alături de cei dragi

COMUNICAT DE PRESĂ

În declarația politică susținută în această săptămână în plenul Camerei Deputaților, deputatul PSD Ana Birchall a vorbit despre adevăratele semnificaţii pe care Naşterea Domnului le aduce în viaţa oamenilor. Crăciunul este sărbătorit încă din cele mai vechi timpuri ca evenimentul suprem al Nașterii lui Iisus, dar a devenit, de-a lungul timpului, şi o sărbătoare a familiei, marcată de obiceiuri precum colindele, împodobitul bradului şi darurile Moşului, pe care în special copiii le aşteaptă cu multă nerăbdare. Decembrie este cu adevărat mai mult decât luna cadourilor, este o perioadă a comuniunii. În toată această frenezie a Crăciunului nu trebuie să îl uităm pe Iisus, adevăratul sărbătorit, care odată acceptat în casele, familiile şi sufletele noastre ne va dărui însutit din ce i-am dat noi. Textul frumoaselor colinde româneşti este o invitație la reflexie asupra faptului că suntem atât cât iubim, sau mai bine zis atât cât dăruim”, a declarat deputatul social-democrat.

Ana Birchall a menţionat că celebrarea Crăciunului pe plaiurile româneşti este unică şi nu poate fi comparată cu nicio altă sărbătoare din alte colţuri ale lumii. „Nicăieri nu am simțit fiorul unei sărbători în care omul se întâlnește cu Dumnezeu ca în creștinismul românesc. De la colindele copiilor, la mirosul merelor coapte, al răşinii de brad sau al cozonacilor împletiți de bunica, toate fac din sărbătoarea Crăciunului una cu adevărat personală şi intimă”, a subliniat Ana Birchall.

„Sfânta sărbătoare a Crăciunului este ocazia potrivită de a ieși din egoismul care ne caracterizează în viața de zi cu zi și să învățăm să dăruim mai mult celui de lângă noi. Cred că putem intra cu adevărat în spiritul Nașterii Domnului căutând să răspundem la iubirea lui Dumnezeu care își dăruieşte Unicul Fiu prin iubirea faţă de cei din jur. Trebuie ca în anul care bate la ușă să ne străduim, cu toții, să iubim mai mult România și pe români, pentru a fi cu adevărat demni de Grădina Maicii Domnului în care poporul român a fost rânduit să trăiască”, a mai susţinut deputatul PSD.

În finalul declaraţiei politice, Ana Birchall a ţinut să ureze un Crăciun binecuvântat şi sărbători fericite tuturor românilor. “Nașterea pruncului sfânt în ieslea din Betleem este darul făcut de Dumnezeu oamenilor în nemărginita Sa iubire. Și noi trebuie să dăruim în această perioadă din puţinul nostru, din dragostea și căldura care ne înconjoară. Vă doresc un Crăciun binecuvântat cu pace și liniște, cu mireasmă de brad, cu aromă de cozonaci și mere coapte, alături de cei dragi”, a susţinut deputatul social-democrat.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.