Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 8, 2015 in Personal, Politic, Social | 0 comments

Transport gratuit pentru veteranii de război

În imagine: alături de domnul Neculai Gheorghiu, din satul Tuleşti, comuna Dragomireşti, Vaslui - veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial

În imagine: alături de domnul Neculai Gheorghiu, din satul Tuleşti, comuna Dragomireşti, Vaslui – veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial

Am votat, săptămâna aceasta, în plenul Camerei Deputaţilor, alături de colegele şi colegii mei, proiectul de lege privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi vaduvelor de război.

Prevederea prezentă în legea actuală, potrivit căreia veteranii sau văduvele de război care îşi aveau domiciliu într-o localitate în care exista o staţie sau haltă CFR beneficiau de gratuitate doar dacă ar fi călătorit cu trenul a dat naştere unor situaţii cel puţin bizare, în condiţiile în care vorbim despre persoane vârstinice, cu mobilitate redusă. Actualul proiect, pe care eu l-am votat, aduce o reparaţie normală şi necesară, prin eliminarea condiţionării transportului cu trenul, permiţând veteranilor şi văduvelor de război să se deplaseze gratuit, în limita a 12 călătorii interne dus-întors, şi prin intermediul altor mijloace de transport.

Sacrificiul acestor oameni trebuie cinstit şi preţuit. Îmi amintesc cu drag şi recunoştinţă de bunicul meu Gheorghe – Dumnezeu să-l ierte! – şi el veteran de război, care a luptat în bătălia sângeroasă de la Cotul Donului şi de la care am învăţat adevărata istorie a României.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.