Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 17, 2017 in Personal, Politic, Social | 1 comment

Școala din Zorleni, județul Vaslui

 

400 de copii din Vaslui vor putea învăța începând de anul acesta în școala nou înființată în comuna Zorleni, ca urmare a finalizării lucrărilor de construcție la proiectul școlii cu opt săli de clasă din localitate.

Contractul de finanțare a acestui proiect, cu bani proveniți de la Banca Mondială, a fost semnat în anul 2011, însă compania care a câștigat atunci licitația nu a executat decât o mică parte (10%) din lucrări, iar în 2012 acestea au fost sistate din lipsă de fonduri. La fiecare întâlnire din primul meu mandat cu oamenii din colegiu doamna primar și comunitatea de acolo ridicau problema acestei școli, iar eu am încercat prin toate pârghiile legale să determinăm accelerarea lucrărilor.

În calitate de deputat și împreună cu doamna primar Paula Hultoană și cu echipa de consilieri locali, am inițiat mai multe demersuri, inclusiv prin întrebări și interpelări adresate legal ministrului Educației și factorilor de decizie, pentru introducerea obiectivului de investiții pe lista prioritară. În cele din urmă, lucrările la construcția unității școlare au reînceput în primăvara anului 2016, iar astăzi sunt finalizate, urmând ca din toamnă elevii să se bucure din plin de condiții de educație la un nivel ridicat.

În ciuda faptului că nu au beneficiat de-a lungul timpului de condițiile pe care le meritau, elevii vasluieni au reușit întotdeauna să se remarce prin performanțe de top atât la liceele, cât și la facultățile unde au ales să studieze. Reușitele lor se datorează într-o mare măsură și cadrelor didactice extrem de bine pregătite, dar și familiilor lor, care nu au încetat să-și sprijine copiii să devină adevărate modele de performanță.

Elevii din comuna Zorleni merită să aibă spații adecvate și toate condițiile necesare pentru a beneficia de un act educațional de calitate la standarde europene. De aceea, finalizarea acestui proiect înseamnă înainte de toate o șansă la un viitor mai bun pentru toți copiii din localitate.

Am spus de fiecare dată că accesul la un sistem de învățământ de calitate nu reprezintă în niciun caz o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri din prima zi de școală și până la absolvire. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație oferită copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau urban, nu reprezintă o cheltuială, ci o investiție în prezent și, mai ales, în viitorul nostru.

1 Comment

  1. Opt sali de clasa sunt cam putine. Avand in vedere ca se incepe cu clasa zero, ar trebui 9 sali de clasa pentru fiecare clasa o sala…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.