Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 20, 2020 in Personal | 0 comments

Să ne aducem aminte de 20 mai 1990!

Nu vreau sa treaca ziua de astazi fara sa ne aducem aminte de 20 mai 1990! In 20 mai 1990, s-au organizat primele alegeri libere la care au participat românii care veneau dupa zeci de ani de comunism și de lipsă totală a exercițiului democratic.

Desi inca nu aveam varsta legala sa pot vota ( avand 17 ani🤗), imi aduc aminte de entuziasmul meu și al celorlalți 15 milioane de votanți care s-au prezentat la urne, fiind cea mai mare prezență înregistrată vreodată la vot din 1990 încoace.

Marcăm astăzi o zi importantă pentru democrația din România, 30 de ani de la organizarea primelor alegeri parlamentare și prezidențiale de după Revoluția din decembrie 1989. Așadar, schimbarea României a început atunci. Chiar și cei care nu s-au prezentat la urne au ales. Au ales să voteze alții pentru ei! Clasa politică – pe care mulți o înjură astăzi – e aleasă, într-un fel sau altul, de fiecare dintre noi, prin prezenta sau prin absenta! De aceea, votul e foarte important pentru că, doar prin vot, ne putem manifesta decizia în ceea ce privește viitorul nostru, al fiecăruia dintre noi.

Nu este prima data cand spun ca Romania, aceasta frumoasa Gradina a Maicii Domnului, chiar daca greu incercata, inclusiv ultimii ani, are un potential imens: depinde de fiecare dintre noi sa continuam sa contribuim la ancorarea ireversibila a Romaniei in familia euro-atlantica si europeana, sa spunem nu dictaturii non-valorilor promovand responsabilitatea, profesionalismul si meritocratia.

Închei aceste randuri avand in fata ochilor imaginea bunicilor mei, Catalina si Gheorghe, care au fost nelipsiti la fiecare rand de alegeri. Parca il vad si acum pe tataie, imbracat in costumul cu trei piese luandu-si palaria in timp ce ii spunea bunicii mele:” hai sa mergem la vot sa nu intarziem ca este important pentru astia mici”!

Ne așteaptă două rânduri de alegeri. Nu lăsați pe alții să vă decidă viitorul. Fiecare vot chiar contează!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.