Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 28, 2008 in Jurnal de campanie, Personal, Politic, Profesional | 14 comments

Raspuns pentru Paula, Dana M, F.P.Austin Tx si altii care posteaza sub nume diferite dar de la aceeasi adresa de email

Multumesc pentru intrebari.

Colegii mei din echipa, care stiu exact CV-ul meu, v-au raspuns atunci cand eu, din motive obiective, nu am putut raspunde.

Observ ca indiferent de raspunsul dat dvs. nu sunteti satisfacuti. Ma intreb oare de ce??!! Sa fie oare din cauza ca aveti instructiuni clare sa ma denigratii, sa manipulati si sa dezinformati??!! Pentru ca este clar pentru oricine care a studiat in SUA si lucreaza intr-o firma de avocatura ca dvs. habar nu aveti despre ce vorbiti dovedind ca nu stiti denumirile folosite in facultatile de drept si in firmele de avocatura.

Inainte de a mai posta un mesaj denigrator, cu atat mai mult atunci cand vi s-a raspuns cu lux de amanunte, va rog sa va interesati cum functioneaza o facultate de drept si o firma de avocatura in SUA si care este denumirea folosita pentru avocatii dintr-o firma de avocatura pana cand ajung partenerii firmei.

Daca sunteti de buna credinta dupa ce veti descoperi ca in SUA dreptul nu se face undergraduate ci se face graduate school, hence toti cei care merg acolo au undergraduate-ul terminat, ca studiile mele din Romania echivaleaza cu JD-ul din State, iar intr-o firma de avocatura denumirea curenta pentru avocati este de associate (ceea ce in practica inseamna ca nu este inca partener in firma respectiva, cutuma fiind ca devii partener cam dupa 7 ani de cand ai intrat in firma respectiva), veti posta un mesaj de scuze pe toate forumurile in care ati postat minciuni legate de CV-ul si activitatea mea profesionala. Daca nu, se confirma ca scrieti la comanda.

Ma amuza cum incercati sa discreditati pozitia de of counsel pe care o am in biroul din Bucuresti. Pentru informarea dvs. o astfel de pozitie este onoranta. Va rog sa va interesati care este practica in domeniu referitor la aceasta pozitie si atunci sper sa va amuzati si dvs. de ineptiile pe care le scrieti.

Tot ce este scris in CV-ul meu este corect si daca si dupa acest raspuns mai aveti intrebari va rog sa contactati institutiile la care am studiat sau lucrat.

Pana atunci va rog sa aveti decenta si sa nu exportati mahalaua si in SUA.

14 Comments

  1. Dvs chiar credeti ca postam de la aceeasi adresa de e-mail?? Ha! Nici macar nu suntem in acelasi stat. Si-mi vine chiar foarte greu sa cred ca fetele posteaza folosind adresa mea de e-mail.
    Suntem membre ale http://www.romportal.com. Ne gasiti acolo pe toate 3 si multi altii. Dana ne-a adus la cunostinta ca nu sunteti membra a vreunui barou american si ca folositi in mod gresit titulatura de ‘avocat in USA’.
    Va intreb, la modul cel mai serios , aveti sau nu dreptul sa practicati avocatura in USA? Este o intrebare simpla la care astept un raspuns la fel de simplu.

  2. @paula
    am practicat legal avocatura in SUA asa cum tot legala e pozitia mea din Romania. Daca mai ai intrebari te rog sa te adresezi institutiilor respective.
    Sper ca acest raspuns simplu sa te lamureasca

  3. Stimata doamna BIrchall,

    De ceva vreme incerc sa urmaresc campania dumeavoastra electorala, in egala masura cu a celorlalti candidati din Colegiul 2.
    Va marturisesc ca activitatea dumneavoastra profesionala nu ma intereseaza in mod deosebit ( la nivel de detaliu sau interpretare fortat semantica ), intrucat consider ca acesta nu are o relevanta determinanta intr-o eventuala reprezentare a emigrantilor romani din USA in Parlamentul Romaniei.
    Desigur, nici necesitatea reprezentarii acestei categorii de electorat nu imi este extrem de clara, insa atata timp cat in Romania exista reprezentare parlamentara la nivelul minoritatilor etnice, orice este posibil.
    Ieri, am ascultat inregistrarea audio a intalnirii dumneavoastra cu Constantin Timoc, desfasurata intr-un restaurant din New York, in prezenta unor potentiali alegatori. Trebuie sa va spun ca sant de-a dreptul indignat de felul cum s-a desfasurat aceata confruntare, de felul cum a fost ea moderata cat si de „participarea activa” a celor ce se aflau in acel restaurant. Nu doresc sa intru in tot felul de detalii aici, ci incerc doar sa atrag atentia asupra faptului ca „mahalaua romaneasca” a fost deja exportata in USA odata cu anuntarea candidaturii celor ce isi doresc sa ne reprezinte in Parlament. Am observat o crestere a manifestarilor „stramosesti” atat printre alegatori cat si printre cei ce doresc sa fie alesii nostrii, iar acest fapt ma deranjaza profund. Intrebarile incomode au de multe ori accente triviale, iar raspunsurile candidatilor se intrec in a folosi jigniri sau hai sa zicem, iesiri total lipsite de diplomatia unui candidat, pe masura interventiilor asa zisilor potentiali alegatori. O alta caracteristica a acestor alegeri o constituie, dupa parerea mea, intelegerea total gresita a multor intrebari puse de alegatori si interpretarea acestora drept potentiale conspiratii menite sa denigreze integritatea morala sau profesionala a candidatilor.
    Consider ca aceste alegeri cu campanii electorale online si confruntari intre canditati tinute prin restaurante in fata unui electorat dubios constituie cea mai elecventa dovada de „mahala romaneasca” exportata in USA si din acest motiv m-am hotarat sa nu particip la votul din 30 noiembrie.
    Va doresc mult succes!

  4. Din cate stiu eu(informatii citite pe http://www.nysba.org), si va rog sa ma corectati daca gresesc, ca sa pot practica avocatura in NY, trebuie sa pass the bar exam. Dvs ati luat acest examen? Si daca da, de ce nu este trecut ca faceti parte din New York State Bar Association, pe site-ul White&Case? Este o nelamurire de-a mea.

  5. @paula
    e clar ca nu stiti cum functioneaza o firma de avocatura in SUA.
    V-am explicat ca poti fi avocat associate fara sa sustii acest examen. am deja un examen de barou luat si imi este suficient pentru cariera mea profesionala.
    este ultimul raspuns pe care il mai primiti pe aceasta tema.
    daca nici acum nu sunteti multumita de raspuns va rog sa ma dati in judecata.

  6. Pai nu stiu cum functioneaza si de aceea v-am intrebat. Deci spuneti ca examenul din Romania este de-ajuns. Ok.
    Voi adresa intrebarea mea si Baroului din NY. Chiar sunt foarte curioasa ce-mi vor raspunde. Sper ca e ok daca va folosesc numele cand voi contacta NYSBA si White&Case. Si va asigur ca o voi face.
    Multumesc de raspunsuri.

  7. Care sint favoritii tai in PSD dintre cei mai tineri?
    Eu am reusit sa identific unul:Iulian Iancu.

  8. Aici in Brazilia, chiar in capitala Brasilia te voi vota, eu si toti romanii care i-am putut convinge despre calitatea ta. Sper sa te tii de cuvint si sa continuezi cu proiectele prezentate in campanie. Sigur, nu uita si de celalalte tari care te vor ajuta precum si Brazilia. Bafta !!

  9. Pt Paula si toti ceilalti rau intentionati de buna voie sau manipulati de alti candidati. Daca ati intra pe Google pt ca intr-adevar va intereseaza la un simplu search gasiti pe site-ul White & Case informatii clare privind cariera legala a Anei Birchall. Numai ca pe voi de altfel nici nu va intereseaza, vreti doar sa fabricati mizerii ca sa puneti la indoiala cuvantul Anei. Ei bine, cu mine nu va merge, asa ca mai jos sunt informatii clare privind cariera legala a Anei Birchall.
    Ma asteptam ca daca locuiti intr-un alt mediu, o sa ganditi altfel numai ca aveti aceeasi mentalitate invechita si ma intreb dezgustata: Oare ce trebuie sa faca un politician tanar, curat, onest, cu un CV impresionant sa va convinga ca stie ce face si zice?
    Oare cat va va lua sa ganditi democrat?????
    Eu o voi vota pe Ana si de altfel cred ca va castiga Duminca, pt ca merita.
    http://www.whitecase.com/ab/
    Ana Birchall
    Of Counsel, Bucharest
    Practice Experience

    Ana is a lawyer qualified in Romanian and international law, with more than 10 years of experience in banking, finance, commercial and international law. Her main focus has been on insolvency, cross-border insolvency, financial banking reorganisation and bankruptcy law.

    Ana woked with White & Case LLP, New York, as a member of the Finance, Banking and Restructuring Group, being specialised in insolvency and bankruptcy law, cross-border insolvency and financial banking reorganisations and restructuring. She worked on major deals such as ENRON, MCI-Worldcom, United Airlines, US AIR, UPC and Ahold.

    Ana is teaching the first insolvency procedure course and is the head of the research group of insolvency, bankruptcy law and financial reorganisation at the University’s Law Faculty. Since returned to Romania in 2003, she held various senior advisory positions in the Romanian Government.

    Ana headed the legal department of an important insurance company in Romania, advising on loss recovery from insurance and reinsurance contracts. She also had senior responsibilities in initiating, promoting and adopting the Romanian insurance and reinsurance legislation.

    Her professional membership includes:

    Founder of the Young Progressive Generation with the Policy Network, London, UK
    „Chattam House” Royal Institute of International Affairs, London, UK
    Bucharest Lawyer Association as a definitive lawyer
    Chief editor of the Yale Journal on Regulation at the Yale School of Law

    Ana was the first Romanian simultaneously admitted to the best law universities in the world, such as Harvard, Oxford, Yale, Cambridge, and New York University. She received a magna cum laude LL.M. from Yale Law School, USA, and followed the doctoral courses under the guidance of Dean Anthony T. Kronman. She was granted a doctoral Goldman Scholarship by Yale Law School. Ana also held a Summer School Scholarship at the Columbia University, USA, in 1996.

    Bars and Courts
    Romanian Bar Association
    Bucharest Bar Association

    Education
    JSD, Yale University, Law School, Goldman Scholarship, Yale, USA, 2002
    LLM, Yale University, Law School, magna cum laude, Yale, USA, 2000
    Law Licence from Faculty of Law, University of Bucharest
    LLB, Nicolae Titulescu University, Faculty of Law and International Affairs, Bucharest, Romania, 1996

    Professional Associations and Memberships
    Policy Network, London, UK
    American Bankruptcy Institute, International Committee, USA
    International Association of Judges – Women Judges Foundation

    Publications
    Education – Cornerstone of the Romanian Social Model, in POLICY NETWORK, UK, March, 2007
    Banking Insolvency in Post-Socialist Economies, in UNIVERSUL JURIDIC, Bucharest, 2006
    Insolvency Procedure – Judicial Reorganisation and Bankruptcy Procedure, in TEACHER’S BOOK, UNIVERSUL JURIDIC, Bucharest, 2006
    An Analysis of the Romanian Law System after 1989, in the review of „Nicolae Titulescu” University

    Languages
    Romanian
    English

    Citizenship
    Romania

  10. Draga Stefania, am citit ce scrie pe site-ul White&Case, si de acolo au pornit nelamuririle mele. Eu i-am pus Anei niste simple intrebari , la care dansa mi-a raspuns si i-am multumit pt asta. Ma rog, am sa ignor acuzatiile dansei si a tale cum ca as fi pusa de cineva sa o denigrez sau ca vreau sa manipulez sau ca as fi manipulata, sau ca eu, Dana si F.P. am fi una si aceeasi persoana. Este de-a dreptul paranoia si ma amuza la maxim.
    Am trimis intrebarile si la institutiile in masura sa-mi raspunda, dar cu totii stim ca nu voi primi raspuns in timp util.
    Tot ce am putut sa aflu este ….un avocat care are examenul de barou dat in alta tara, poate fi ‘foreign legal consultant’ in NY si asta in anumite conditii. Dar nu poate practica avocatura. Daca vreti va dau si lista cu ce anume ii este interzis sa faca in NY.
    Iata ce spune New York Bar Association despre foreign attorneys:
    Under rules adopted by the State Court of Appeals, the state’s highest court, foreign attorneys may be licensed as foreign legal consultants, which enables them to practice the law of their country of admission while in New York. They may not render legal advice on New York or federal law except on the advice of an attorney who is admitted to practice law in New York. Admission is open to an applicant who is a member in good standing of a foreign bar, and who, for three of the past five years, has engaged in the practice of law in that foreign country or elsewhere.

    Sa minta oare legile americane? Sa nu le cred? Voi ce spuneti?

    In final, nu pot spune decat ca imi pare rau ca n-am aflat de campania aceasta mai devreme, ca sa am timp sa-mi fac research-ul necesar pt fiecare candidat in parte. As fi avut mult mai multe intrebari si doleante, dar pe site-ul a carui membra sunt, au aparut informatiile despre Ana abia acum o saptamana. Nu stiu cand si-a inceput dansa campania, dar in Virginia am auzit de ea pe exact 3 noiembrie 2008, intr-un e-mail primit de la consulul de aici cu link-uri catre site-ul acesta si a altor candidati.

  11. Si pt ca pe site-ul celor trei doamne am vazut ca se vorbeste despre JD si JSD si de fapt doamnele nu cunosc diferenta, o sa postez eu aici ceea ce Wikipedia spune cu privire la JD si JSD:
    Most of the U.S. law schools (which have such programs) state that the S.J.D. is their most “advanced law degree” and others state that it is “the terminal degree in law.” See, for example, Harvard Law School,[14] Stanford Law School,[15] and Indiana University School of Law – Indianapolis.
    In concluzie, nu numai ca Ana Birchall a absolvit from Yale Law School, dar mai mult de JSD nu se poate, este cel mai inalt nivel.
    Iar Of Counsel inseamna: „In the United States, Of counsel is often the title of an attorney who is employed by a law firm or an organization, but is not an associate or a partner.” conform Wikipidiei
    Succes Ana, meriti aceasta sansa.

  12. Of , ca n-o sa scape niciodata Romania de tarani parveniti care vor sa arate cine sunt ei…..de aia oamenii cu bun simt emigreaza…le lasa loc nesimtitilor….

  13. am dat de site-ul d-voastra cautand sa ma informez despre candidatii care competitioneaza pentru voturile noastre a celor din America in alegerile parlamentare de maine.

    doresc sa va felicit si incurajez pentru participarea in aceasta campanie ( chiar daca nu impartasim aceeasi ideologie) si pentru faptul ca ati continuat activitatea politica in ciuda atacurilor sub centura din media romaneasca. avem nevoie de oameni inteligenti si cu orizont in toate formatiunile politice. faptul ca ati studiat si lucrat 4-5 in ani in America va califica poate mult mai bine pentru a ne reprezenta pe noi cei de aici decat pe cei din Vaslui (unde probabil nu ati petrecut mai mult decat cateva saptamani). faptul ca noi suntem „your default option” nu ne incalzeste foarte tare, dar oricum va preferam oricand unui Mitrea sau Vacaroiu…

    din nefericire „mahalaua” este intr-o proportie mai mica sau mai mare in fiecare dintre noi si ne foarte greu sa ne dezbaram de ea. discursul public romanesc este inca mult prea preocupat de atacul la persoana decat de lupta de idei. iar comunitatile romanesti de peste hotare nu fac exceptie. este uimitor cat de schizoizi suntem ca grup etnic – putem fi extrem de plini de succes in patria doptiva si totusi intre noi continuam sa ne purtam cu o totala lipsa de respect, continuam sa propagam zvonuri si insinuari. v-as sfatui sa nu dati prea mare atentie atacurilor la persoana si sa va expuneti ideile si ceea ce doriti sa faceti pentru noi.

    ca si d-voastra multi dintre noi suntem absolventi de invatamant superior in Ro si apoi de invatamant post-universitar aici (medici, ingineri, chimisti, biologi, matematicieni). personal si profesional aici o ducem suficient de bine pentru a ne putea preocupa si de ceea ce se intampla in tara. multi dintre noi nu vedem ca putem face mult pentru tara de origine decat sa votam la fiecare cativa ani, sa ne ajutam rudele si sa ii ajutam pe cei nou-veniti aici. America a fost generoasa cu multi dintre noi, dandu-ne ceea ce Romania nu ne-a putut da acum 5-10-15 ani cand majoritatea dintre noi am venit aici: oportunitatea de a invata ( cum bine zic americanii „to better oneself”) si demnitatea de a o face prin munca, talentul si efortul proprii. apreciem si daruirea celor dintre noi ca dumneavoastra care au avut curajul sa se intoarca in tara dupa o perioada de timp petrecuta aici. din pacate pentru multi dintre noi revenirea in tara ar insemna confruntarea cu multe probleme si atitudini pe care nu le-am mai intalnit aici de ani buni.

    Rajiv Ghandi spunea la un moment dat: „better braindrain than brain to the drain” referindu-se la exodul tinerilor educati din India in lumea dezvoltata. dupa 20 de ani India devine din ce in ce mai atractiva pentru diaspora ei tehnico-stiintifica. ce puteti face ( d-voastra si calsa politica romaneasca) ca Romania sa devina mai atractiva pentru ca noi, miile de emigranti romani cu PhD-uri, rezidentiate si fellowship-uri medicale, MBA-uri sa putem ajuta Romania?

    Multumesc, si bafta in alegeri, desi noi inclinam mai mult catre partea de centru-dreapta a spectrului politic romanesc.

  14. Observ ca discutia in ceea ce priveste faptul ca Ana Birchall a folosit cuvantul avocata nu se mai termina. Din cate am citit inteleg ca doamna Dana M. are cunostinte in domeniul legal numai ca este un pic dezinformata.
    Traducerea literara a cuvantului lawyer = avocat.
    Traducerea literara a cuvantului attorney = reprezentant legal
    In teorie, a “lawyer” este o persoana care a studiat legea. An “attorney” este o persoana care este licentiata in a practica legea.
    In termeni practici diferenta dintre cele 2 este aproape nula. Cu totii aici in US cand spunem lawyer sau attorney spunem de fapt acelas lucru si anume avocat asa ca atunci cand Ana Birchall s-a descris ca avocata era in conformitate cu cele de mai sus. A absolvit Yale Law School deci se poate numi lawyer. De altfel in Black’s Law Dictionary definita pt cuvantul avocat este: “a person learned in the law.”
    Apoi, in ceea ce priveste practica, poti sa practici avocatura chiar daca nu ai luat examenul de Bar, atata timp cat o faci sub licenta unui alt avocat cu acordul acestuia. Pana si un student la drept poate face asta. Ca sa nu mai mentionez ca poti sa te ocupi in mod principal de ceea ce tine doar de birou si tot avocat te numesti.
    Inca odata succes Ana.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.