Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 28, 2017 in Personal, Politic | 0 comments

Proiectul „Fiecare copil în gradiniță” la finalul parcursului legislativ

Astăzi, în Parlament, am votat pentru a încheia circuitul legislativ al Ordonanței de Urgență pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, având la bază proiectul de lege pe care l-am iniţiat împreună cu colegele şi colegii parlamentari social-democraţi.

Mă bucur că, indiferent de forma pe care o îmbracă această modificare legislativă, peste 30000 de copii din România vor putea să aibă în continuare acces la educație, prevenind astfel abandonul școlar.

Pentru noi este important că programul „Fiecare copil în grădiniţă”, iniţiat şi implementat de Asociaţia OvidiuRo, care a fost transformat dintr-un proiect pilot local într-un program naţional prin amendamentul propus şi susţinut de social-democraţi, devine funcţional astfel încât toți copiii să beneficieze de stimulentele financiare.
Punerea în practică a programului «Fiecare copil în grădiniţă» a fost o veste bună inclusiv pentru copiii din judeţul Vaslui, fiindcă acest stimulent financiar acordat copiilor din grădiniţe înseamnă o şansă în plus la educaţie şi la un viitor mai bun. Cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm copiilor noştri este educaţia şi accesul la educaţie.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.