Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 8, 2011 in Personal, Social | 4 comments

O întrebare pentru cititori

O adâncă dezamăgire tronează la nivel popular față de conducerea politică actuală. Aș îndrăzni să spun că trăim împreună chiar mai mult decât o astfel de senzație, susținută de sărăcie și lipsă de oportunități. În fapt, suferim de o profundă pierdere a valorilor. În furtuna sufletelor noastre, ne dorim o schimbare radicală, un drum nou care să se rupă de cel vechi, la intersecția destinului.

Puternic încărcați de regrete față de deciziile luate, gândim drumul înainte tot trași înapoi. Privim și în afară și vedem greutățile altora, dar identificăm instinctiv sursele diferite ale problemelor noastre: incompetența, lipsa de talent și de strategie, impotența unor guvernanți de a vedea peste lungul nasului. Vorbele lor goale se sparg de scepticismul nostru, iar schimbările constante în societate, nu tot timpul într-o direcție pozitivă, creează un haos în care cu greu mai putem identifica albul de negru, meritocratia de o dezamăgitoare sclavie a minții.

Vreau să vă întreb pe voi, cititorii mei, ce vă dezamăgeste la societatea actuală, pe care zei am mâniat de suntem blestemați în mediocritate, poate identificăm fire comune pe care să le scoatem din țesătura pe care o refacem de mai bine de 20 de ani.

4 Comments

  1. Lipsa curajului de a actiona.Asta este….toti se multumesc sa vocifereze la colturi despre ce nu e ok…si milogeala asta prosteasca pe langa o pers doar pt ca are o functie fara sa ne intrebam daca valoreaza ceva ca om…

  2. si la ce schimbare sa visam cand votam in functie de galeata sau plasa care ni-sa intins?…si apoi ne lamentam ca viata ne este la fel de goala ca si galeata…
    poate ca probl cea mai mare e la noi nu la cei ce conduc….daca noi nu votam asa ei nu erau acolo acum.

  3. N-ar trebui sa-mi exprim o opinie ca nu traiesc acolo.
    Daca ar fi sa credem in oameni destepti si statistici si rapoartele UN bazat pe HDI (The Human Development Index (HDI) is a comparative measure of life expectancy, literacy, education and standards of living for countries worldwide ) Rominia se situeaza pe locul 50 in 2011 si Grecia pe locul 29.
    E ciudat ca rominii se uita cu admiratie la economiile emergente (China,Brazilia , Rusia etc) si chiar ar vrea ca chinezii sa vina si sa ajute R si Grecia cu bani!?!. China este ca nivel de trai pe locul 101 , Brazilia pe locul 84 iar Rusia pe locul 66.
    Nu stiu cum sa interpretez rezultatele – or statisticile mint or rominii sint prin natura lor nemultumiti si circotasi.
    am fost acum o luna in R – in general se traieste ok si lumea pare multumita (foarte multi mininca la restaurante – la preturile practicate si la plingerile incontinue de la tv , pe web etc m-as fi asteptat ca restaurantele sa fie aproape goale..). Am vazut mai multi cersetori in China (Foshan , Shanghai..) decit in Bucuresti..
    Poate ca se pling din principiu dar cind se duc sa voteze judeca cu singe mai rece…

  4. @marian, asta am remarcaty si eu asta vara. am iesit, dupa cca 1 an, la o bere cu niste amici. terasele din centrul vechi erau pline! si nu este una. sunte 100 si ceva de carciumi in zona aia…
    pt. toata lumea: gasesti bere la 4 lei dar si la 20 lei…
    pizza de la 10 rom la 300 ron…
    pe de alta pare, romanul este inconstient: nu este invatat sa economiseasca. sparge si ultimul ban. si dupa aceea plange…

    2- am fost la tara pt cateva zile. in sat la kine nue ste padure. Unii sateni si-ai lasat o bucata de pamant cu salcami… Cand eram copil erau mici padurici de salcami dar au fost taiati in anii 80 pt ca se zvonise ca o sa ii ia CAP-ul. Acum este greu sa revina la grsimea de alta data deoarece majoritatea ii taie.
    Un vecin a venit pe la mine in vizita si m-a vazut ca taiam lemne si crengutele alea mici. Si mi”-a zis: „astea eu le arunc sau le dau foc un curte la primavara…”
    „de ce?” am zis …
    „radea lumea de mine daca bag de astea pe foc sau coceni ce porumb…”

    cam asta e mentalitatea la noi: suntem saraci dar suntem fudui! ne e rusine sa strangem sticlele de plastic, cutiile de carton si alte chestii refolosibile care s-ar putea face bani…
    noroc cu tiganii care aduna tot ce pot…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.