Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 1, 2010 in Personal, Social | 4 comments

Muzica de duminica

Astazi „You are my everything” dintr-un film superb pe care l-am revazut de curand si credeti-ma pe cuvand ca merita vazut, „Dance with me
https://

4 Comments

 1. Sa ne imaginam un cuplu… o fata si un baiat, in principiu, dar putem sa ne fortzam un pic si sa-l formam din 2 fete au 2 baietzi ce se plac, pt a fi politically correct. Si cei 2 se privesc, se admira si danseaza. Partea masculina se va ametzi un pic de mixul de sunete foarte artistic concepute. Partea feminina, dimpotriva, va prinde curaj, va simtzi cum incepe sa domine situatzia si sa aibe controlul. Se va simtzi in centrul atentziei si iubita. Si in consecinta, fericita! Va putea reproduce, caci puisorii vor avea un tata familist, adus la in aceasta stare de farmecele ei si de astfel de melodii. Deci un succes: specia merge mai departe!
  Si in cazul cuplurilor homosexuale instinctul masculin/feminin in cazul sexului opus, isi face treaba.
  Melodia este o capodopera, sa nu fiu gresit intzeles! Ce doresc sa subliniez e ca femeile si barbatii o percep, fiecare in felul lor. A ne auto-intzelege prin muzica si prin felul cum iubim este un lucru extraordinar. Asa vom putea, incet-incet, sa ne rafinam instinctele in sentimente. Iar iubirea, cred, este atat instinct, cat si sentiment. Poate de-asta e asa fermecatoare, ca nu stim exact cand se manifesta ca una sau ca alta… De-asta ajungem sa suferim din dragoste, pt ca nu stim exact in ce ne bagam 🙂
  Melodia e ff pasionala, prezinta o stare intermediara a iubirii, intre instinct si sentiment…
  Iubirea pt o persoana poate fi pe deplin sentiment intr-un context social mai larg de prietenie, tovarasie daca-mi permitetzi.
  Sa nu uitam, iubirea nu-i nevoie de baza, supravietzuirea este. Iar daca nu avem climat general f favorabil traiului decent, sentimentul de dragoste se va impleti cu instinctul de supravietzuire. Si de aici si nevoia femeilor de a ametzi barbatzii pt a le construi cuibul 🙂
  Melodia e o capodopera despre drama erotica a umanitatzii. Filmul subliniaza aceasta drama.
  In fine, e parerea mea, care am suferit vreo 2 duzine de deceptii pana m-am prins ca o femeie nu te poate iubi cum imi imaginam decat daca are nevoile de baza satisfacute. Interesant, aceste nevoi de baza includ si „freedom from threats”, adica si daca ea personal are „stare”, daca vede saracie in jur va trai mereu cu teama sa nu ajunga si ea asa. Iar temerea asta se manifesta prin afisarea statutului. Dar nu e decat o fatzada.
  Sa fim iubitzi!
  PS: Felicitari, Ana, pt emisiunea concurs! Tb as intrii in pielea personajului si va fi distractiv – sa intzelegi trairile melodiilor, chiar daca nu le-ai simtzit tu. Fac parte din acei romani care „urasc” manelele, dar cand m-am gasit intr-o discoteca cu manele „la greu” repede mi-am adoptat „atitudinea potrivita” si am fost „un tzigan pe cinste”. Scuza pls comparatzia valsului cu manelele, insa ideea e ca dansatorul tb sa fie un pic actor… Poate de-asta melodia e asa valoroasa, pt ca face parte dintr-un film?!?

 2. Partea muzicala pe care o prezentati ca surpriza, este fascinanta.
  Menirea ei este de a cultiva un sentiment, de a-l intretine. Nu are nimic a face cu instinctele. Sunt structuri separate, reprezentate diferit cerebral.
  Sincer, in larma aceasta generala, care se vrea muzica, gestul doamnei Ana este rafinat, de clasa.
  Valsul da identitate, trainicie, noul si mereu acelasi intr-o relatie.
  Incantata!
  Multumesc, Mia.

  • Mia,
   Nu m-as grabi sa separ sentimentele de instincte pur si simplu 🙂
   Putem obs f clar ca EA domina situatzia:
   – sec 2:24, EL incearca prima data
   – sec 2:40, a doua oara
   – sec 2:53, a treia oara
   Apoi, dupa ce s-a asigurat ca l-a ametzit in asa fel incat sa-l domine total, se arata si EA interesanta.
   Este posibil ca femeile sa fie asa de mult atasate de strategia asta, incat sa se teama ingrozitor sa iasa din tipare. Si deci sa confunde starea prezentata in clip cu iubirea, pt ca le ofera confortul dominatorului din cuplu. Pana la urma de ce relatiile de dominator-dominat intalnite peste tot in societate nu s-ar reflecta si in cupluri?!

 3. amor omnia vincit!!!
  LA MULTI ANI !

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.