Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 15, 2020 in Personal | 0 comments

Mihai Eminescu, un geniu autentic al culturii românești

În fiecare an, în data de 15 ianuarie, sărbătorim Ziua Culturii Naționale. Această zi coincide cu nașterea, în 1850, a poetului nepereche din literatura română, Mihai Eminescu. Cred că nu există suflet sensibil care să fi citit o creație a „Luceafărului poeziei românești” și să nu fi simțit talentul unui popor sintetizat într-o floare a culturii românești cu un parfum ce a învins cu adevărat timpul, așa cum a anticipat inspirat George Călinescu.
Astăzi, de Ziua Culturii Naționale, este o onoare pentru noi să cinstim amintirea binecuvântată a lui Mihai Eminescu, aducându-ne astfel aminte de românismul său autentic.

Poezia sa, cu un stil inimitabil și de o remarcabilă profunzime, transcende timpul și este, cu siguranța, una dintre cele mai mari moșteniri culturale lăsate nu doar românilor, ci și literaturii universale. Poeziile lui Mihai Eminescu mi-au încântat copilăria și adolescența și sunt și astăzi o evadare plăcută din cotidian. Îmi aduc aminte de parcă a fost ieri ce mândră am fost când în liceu am memorat Luceafărul…. și am primit și nota 10! 😊

Suntem cu adevărat un popor cu o cultură și o civilizație ce merită cunoscute și apreciate în orice colț al lumii și, tocmai de aceea, trebuie să promovăm neîncetat valorile noastre autentice.
Ține de fiecare dintre noi ca întreaga lume să guste din dulceața tradițiilor, creațiilor și spiritualității românești, într-un cuvânt, din cultura noastră națională.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.