Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 26, 2010 in Personal, Social | 21 comments

melodiile noastre de suflet – sa ni le reamintim!

si pentru ca este primavara, pentru ca sper sa ajung in Gradina Botanica sa imi odihnesc ochii cu florile mele preferate, pentru ca vine weekend-ul, pentru ca m-am saturat sa aud despre alde Voicu  si alte asemenea personaje care nu au nimic de-a face nici cu politica (asa cum inteleg eu politica!) nici cu profesia si mandria de magistrat, pentru ca m-am saturat de limbajul duplicitar al mult prea multor politicieni care una spun cand sunt in opozitie si cu totul altceva atunci cand ajung sa fie imbatati de aburii scaunelor puterii in timp ce cu o ipocrizie demna de Cartea Recordurilor se mira oare de ce oamenii nu mai au pic de incredere in politicieni (!), pentru ca …(lista poate continua!)… va lansez o provocare: Sa ne aducem aminte de melodiile noastre de suflet si sa evadam, chiar si pentru cateva minute, intr-un loc in care societatea nu este sufocata de dictatura non valorilor!

Asa ca astept postarile voastre si…marturisesc ca sunt curioasa sa vad si gusturile voastre muzicale …sic!!

pentru inceput, una din melodiile mele de suflet: Leonard Cohen ” Dance Me To The End of Love” …frumos, nu!!??

21 Comments

  • Un emigrant din Canada
   frumoasa melodie si…pertinenta zilelor noastre…multumesc pt post. Numai bine!

  • Daniel Malaelea
   melodia ta te rog??!!!

  • Daniel Malaelea
   da, fara cuvinte!

  • Motanul _ Incaltat
   frumos!…clipul este superb…multumesc.

  • Motanul _ Incaltat
   si aceasta melodie este frumoasa…multumesc

  • Draghi
   frumos, linistitor, romantic…excelenta alegere. Multumesc

  • Ioan MM
   ba conteaza….multumesc pt post.

 1. Eu vreau sa va aduc totusi cu picioarele pe pamant, scuze ca fac nota discordanta.
  Am o idee care ar trebui sa fie de fapt in capul tuturor socialistilor, fie ei democrati, nationali, crestini sau aia de extrema pe care ii uram cu pasiune impreuna.
  Vreau sa va implicati(ca om politic ca eu nu pot si nici nu am capacitatea) intr-un proiect major si extrem de important pentru tara.
  De cand ne stim, toti socialistii s-au batut pentru dreptate sociala, pentru egalitate in drepturi si pentru acordarea de sanse egale tuturor cetatenilor tarii. Dupa cum stim astfel de actiuni sunt de-a dreptul utopice si nerealizabile datorita naturii umane dar asta nu inseamna nicidecum ca nu sunt justificate si ca ar trebui sa se dea cineva batut.
  Educatia este unul dintre drepturile castigate. Acest drept a fost implementat datorita faptului ca toate orientarile politice de la extrema dreapta la cea stanga au cazut de acord ca aceasta este necesara.
  Mai departe dreptul la vot, dreptul la proprietate, dreptul la protest, la libertate de constiinta etc, toate sunt lucruri pe care toata lumea le sustine, discutii fiind doar pe langa implementarea lor.
  De aceea vreau sa va atrag atentia ca suntem in anul 2010 dupa Hristos, ca drepturile acestea ar trebui suplimentate cu inca unul.
  Dreptul la comunicare libera.
  Acest drept trebuie sa fie neaparat implementat prima oara in tara noastra. Acest drept trebuie sa fie emblema tarii noastre, aportul Romaniei la bunastarea lumii prin exemplu propriu.

  Ce ar rezolva acest drept in tara noastra:
  – reducerea gapei informationale dintre mediul rural si cel urban
  – reducera drastica a aparatului birocratic
  – reducerea drastica a cheltuielilor publice
  – reducerea posibilitatii de manipulare a populatiei prin mijloacele mass-media
  – cresterea brusca a productivitatii prin reducerea erorilor tehnice datorate necunoasterii
  – disparitia cenzurii nejustificate
  – oportunitatea ca populatia dint absolut tot teritoriul si tot spectrul social sa aduca un aport statului prin informatii, idei proiecte, plangeri, observatii, etc.
  – crearea unui edge competitional fata de absolut toate celelalte state
  – cunoasterea legilor de catre populatie
  – explicarea deciziilor politice si economice populatiei si inplementarea lor corecta si eficienta.
  – posibilitatea reducerii costurilor pe care romanii trebuie sa le suporte pentru consultanta
  – crearea unei platforme reale e-romania cu beneficiile ei clare
  si mai scriu pina maine beneficii dar ma opresc aici.

  Implementarea- ideea mea:

  Statul sa se oblige ca intr-o anumita perioada de timp sa creeze o retea de internet wireless (radio) care sa cuprinda toate zonele urbane incepand cu cele mai aglomerate. Acest acces sa se faca teritorial si capacitatea benzilor sa fie dictate de numarul de oameni prezenti in localitatile respective.
  Retelele respective vor fi controlate de stat si anumite websituri care nu fac motivul implemetarii deciziei (pornografia, situri violente, ultrareligioase, extremiste, etc)
  Reteaua va avea evident o limita de transfer de date in functie de zona, in acest fel providerii de internet nu vor fi afectati decat in mica masura, serviciile lor trebuind evident sa fie mult superioare.
  Scoaterea completa a taxelor pentru anumite modele de calculatoare selectate in acest scop (laptopuri) dupa ce se ajunge la o intelegere cu o suma de producatori de astfel de echipamente.

  Nu stiu daca sunt cu totul intr-o ureche dar asta e varianta mea la indemnul altor oameni ca e nevoie de o revolutie. Sa facem o revolutie deci, dar una tehnologica, educationala si benefica pe terment mediu si lung.

  • Trahanache
   ai mare dreptate in ce scrii si sunt de acord cu multe idei si le voi sustine…a asculta o muzica frumoasa, a ne reaminti melodiile de suflet nu inseamna ca nu suntem cu picioarele pe pamant…ci doar ne putem incarca cu energie pt a continua revolutia de care vb si dvs.! hai sa facem un plan de bataie ce zici?

 2. Pai eu zic ca ar trebui initial un studiu pe marginea problemei, anume sa se vada clar aportul financiar necesar construirii infrastructurii fata de costurile pe care le poate reduce un astfel de sistem. Considerand ca o primarie cheltuie 55% din buget pe cheltuielile cu personalul presupun ca reducerile sunt de fapt mai mari decat investitia cu mult. Tehnologia exista de ceva vreme, dar este disponibila contra cost. In Roman de exemplu un provider da gratis internet deoarece el vinde pe langa laptopuri blackberry si iphone asa ca a acoperit tot orasul pe gratis cu internet. O sa intreb pe cei pe care ii cunosc cum le-a schimbat viata pentru inceput(unul din ei a ajuns pe la Bucuresti si se gandea ca a regresat in trecut. Astfel putem folosi ca exemplu de studiu comunitatea de acolo ca pe un precedent.
  O sa verific cum se poate implementa mai eficient ca infrastructura, dar doar ca idee deoarece tehnologia de acum e foarte avansata si sunt sigur ca se poate dezvolta tehnologie special pentru asa ceva.
  Am uitat sa mentionez aportul unei astfel de schimbari asupra mediului (tone de hartoage, drumuri aiurea , consum de petrol, etc).

  • Trahanache
   ok astept vesti.

 3. Ca sa nu ma intelegeti gresit eu m-am scuzat ca dau cu bata in balta, adica nu am postat la alt topic, nu neg necesitatea aprecierii frumosului dar consider tactica de soc una legitima.

  • Trahanache
   am inteles

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.