Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 23, 2015 in Personal, Politic | 0 comments

Lee Kuan Yew a fost fără îndoială un mare om, un lider autentic şi un vizionar

10451136_662163050562133_181689397729585707_n

Lee Kuan Yew a preluat o ţară cu puţine avantaje şi numeroase probleme. Fiind profund realist cu privire la poziţia pe care o avea Singapore, dar în acelaşi timp fiind foarte muncitor şi pragmatic, în 20 de ani el a construit o echipă care a dezvoltat ţara. A luat decizii strategice, concentrându-se pe investiţiile japoneze şi americane în domeniile educaţional, sanitar, legislativ şi al ordinii publice. El a decis să construiasă pieţe de capital, sistemul bancar, industria construcţiilor navale, servicii pentru pieţele de petrol şi gaze.

De-a lungul întregii vieţi, Lee Kuan Yew a fost strategul suprem cu o abilitate incredibilă de analiză şi capacitatea de a dezvolta strategii foarte eficiente. A lucrat îndeaproape cu Universităţile Cambridge, Harvard şi Yale pentru a fi tot timpul bine informat şi la subiect. A luat decizii majore care adesea nu au fost populare, precum măsuri anti-corupţie, aplicarea strictă a legii, mai ales în domeniul comercial. Lee Kuan Yew a instituit engleza ca limbă oficială în Singapore. A ştiut să beneficieze de pe urma avansului Chinei şi a menţinut relaţii de strânsă colaborare cu liderii chinezi.

A fost fără îndoială un mare om, un lider autentic şi un vizionar. Fiul său a avut dreptate în această dimineaţă, la anunţul decesului tatălui său, atunci când a spus că nu vom mai vedea un om asemenea lui Lee Kuan Yew.

sursa foto: time.com

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.