Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 21, 2016 in Comunicate, Cultural, Personal, Politic, Social | 3 comments

Lectura este ușa spre înțelepciune, iar cărțile sunt cărămizile pe care clădim un viitor mai bun

decl_pol

Ana Birchall (PSD): Lectura este ușa spre înțelepciune, iar cărțile sunt cărămizile pe care clădim un viitor mai bun

COMUNICAT DE PRESĂ

În declaraţia politică din această săptămână, deputatul PSD Ana Birchall a vorbit despre Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, sărbătorită pe 23 aprilie, în semn de recunoaștere a rolului esențial al cărților în evoluția și istoria umanității. “Lectura este ușa spre înțelepciune, iar cărțile sunt cărămizile pe care clădim un viitor mai bun. Ele hrănesc imaginația, ne lărgesc orizonturile, ne aduc putere și alinare și alimentează o dragoste nestinsă de cunoaștere. Copil fiind, cărțile mi-au fost cele mai bune prietene, alături de ele am trăit aventuri fabuloase și am învățat tainele lumii care mă înconjura. Voi păstra mereu în suflet orele petrecute citind lângă orhideea din Grădina Botanică din București”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a subliniat că părinţilor le revine misiunea de a nu-i lăsa pe copii să se îndepărteze de cărți, să îi învățăm să le iubească, să le înțeleagă și, astfel, să își hrănească dragostea de cunoaștere, în contextul expansiunii noilor tehnologii. „Trăim astăzi într-o epocă a tehnologiei și a vitezei, în care cărțile tipărite par să își fi pierdut locul. Este important să ne adaptăm la noile evoluții tehnologice care permit copiilor să citească pe tabletă, pe calculator sau să asculte audiobook-uri. Este mai important contactul nemijlocit cu esența cărților decât forma pe care o îmbracă relația dintre cititor și carte. Cu toate acestea, am susținut și voi susține mereu că este la fel de important să îi învățăm pe cei mici să prețuiască și cartea tipărită. Pentru mine, nimic nu se poate compara cu parfumul din paginile unei cărți vechi”, a arătat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a afirmat că accesul la educaţie, la lectură şi la cunoaştere trebuie să fie fundamente pentru toate societăţile. “Ca simboluri globale ale progresului social, cărțile pentru studiu și lectură au devenit ținte pentru cei care denigrează cultura și educația, care resping dialogul și toleranța. Manifestări radicale precum arderea publică a cărților trebuie să ne determine să intensificăm eforturile de promovare a cărților și a lecturii. Aceste eforturi contribuie semnificativ la combaterea analfabetismului și a sărăciei. Depinde de noi să întărim fundamentele societății pe viitor, să creăm o lume în care accesul la educație, lectură și cunoaștere să fie valori intrinseci, nu privilegii”, a precizat deputatul PSD Ana Birchall.

„Cărțile sunt șansa noastră să transmitem mai departe înțelepciunea strămoșilor noștri, iar dragostea pentru carte și pentru lectură este cea mai de preț zestre pe care o putem lăsa copiilor noștri. Mihai Eminescu, poetul nostru nepereche, spunea: «Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii». Este un îndemn cum nu se poate mai actual ale cărui semnificaţii transcend vremurile şi pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l urmăm”, a subliniat deputatul PSD în finalul declaraţiei politice.

3 Comments

  1. Care e ultima carte pe care ați citit-o?

  2. Care este ultima carte pe care ati citit-o?

    • Am descoperit o carte pe care o citesc acum si pe care o recomand : Marea Neagra o istorie a lui Charles King

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.