Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 24, 2018 in Cultural, Personal, Politic | 1 comment

La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor!

Este o onoare și o bucurie să mă aflu, astăzi, la Focșani, unde au loc ceremoniile pentru aniversarea a 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, eveniment care a rămas în istoria României drept ”Mica Unire”. Focșaniul este orașul simbol al Unirii de la 1859, ca oraș de hotar între Țara Românească și Moldova. An de an, la Focșani, este omagiat evenimentul unirii, prin festivități solemne și prin Hora Unirii, cel mai frumos moment la care participă oameni, cu mic cu mare, și pe care am avut ocazia să-l trăiesc în mai multe ocazii.

De la Alexandru Ioan Cuza și adevărații oameni de stat ai acelor vremuri aveam datoria de a învăța iubirea de ţară şi devotamentul faţă de popor, virtuți care trebuie să ne călăuzească şi pe noi, politicienii de astăzi. 24 ianuarie 1859 a însemnat o zi a împlinirii pentru români, data la care visul României Mari prindea contur.

Le mulțumesc autorităților locale pentru invitația de a participa la marcarea evenimentului Unirii de la 1859! Îmi doresc ca 2018, anul Centenarului, să îi solidarizeze pe români pentru a cinsti așa cum se cuvine eroismul celor care ne-au lăsat drept moştenire o patrie aleasă, unică în lume.

La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor!

1 Comment

  1. Mult succes !

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.