Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 1, 2014 in Personal | 0 comments

La mulți ani, România! La mulți ani, românilor!

Ziua Naţională a României sărbătorită la 1 decembrie în fiecare an este momentul care ne face să uităm pentru o clipă de divergenţele dintre noi, de neînţelegerile şi conflictele din societate şi care ne aduce sub acelaşi steag tricolor pentru a ne aminti de marele vis al românilor împlinit la 1 decembrie 1918.

Momentul naşterii statului român unitar modern este o bornă istorică ce a arătat lumii determinarea şi puterea de luptă şi de sacrificiu ale poporului român. Suferinţele, jertfele umane şi luptele interminabile pentru împlinirea visului de veacuri al românilor de a trăi uniţi în acelaşi stat reprezintă una dintre cele mai frumoase lecţii de istorie oferite de acest popor umanităţii. În această zi, spunea Nicolae Iorga, a sosit un ceas pe care-l așteptam de veacuri, pentru care am trăit întreaga noastră viaţă naţională, pentru care am muncit şi am scris, am luptat şi am gândit.

Sărbătoarea noastră naţională trebuie să ne aducă aminte că doar uniţi avem o şansă la un viitor mai bun pentru noi şi pentru copiii noştri. Astăzi, la 96 de ani de la împlinirea unui vis de secole, România este un stat european cu un viitor plin de speranţă, pentru care este nevoie mai mult decât oricând de unitatea noastră în jurul aceloraşi valori.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.