Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 3, 2012 in Personal | 2 comments

Invit cu placere toti jurnalistii sa asiste la cursurile si seminariile mele de la Universitatea Dimitrie Cantemir

In aceasta dimineata, am citit cu amuzament un articol in cotidianul Gandul care comenta situatia unor personalitati publice aflate pe statul de plata al Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”.

In numele libertatii de expresie pe care o sarbatorim chiar astazi, as vrea sa precizez cateva lucruri. Din 2005 sunt titularul cursului “Procedura Insolventei: Reorganizarea judiciara si Procedura falimentului” de la Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Bucuresti si coordonatorul grupului de cercetare privind Dreptul Falimentului si Restructurari Finaciar-Bancare la aceeasi universitate. Incasez un venit de la aceasta universitate, dar in schimbul unei munci, a unui act educational pe care il practic cu pasiune de 7 ani.  Tocmai de aceea, adresez public o invitatie oricarui jurnalist de a asista la prelegerile mele de la Universitatea Dimitrie Cantemir sau de a participa la seminariile pe care le sustin personal.

P.S. Cred ca e important sa subliniez un lucru. In 2005, Universitatea Dimitrie Cantemir a fost printre putinele institutii de invatamant superior care au inteles importanta cursului – “Procedura Insolventei: Reorganizarea judiciara si Procedura falimentului”. Desi acest curs propus de mine este cuprins in programa scolara a oricarei facultati de elita din lume, in 2005 mai multe universitati din Romania mi-au spus  ca procedura insolventei nu este de interes, desi realitatea economica de astazi transforma procedura insolventei: reorganizarea judiciara  si a falimentului intr-una dintre cele mai cautate discipline. Multumesc pe aceasta cale conducerii Universitatii Dimitrie Cantemir pentru faptul ca in 2005 a avut deschidere fata de o persoana care venea in Romania cu un masterat si doctorat la Yale Law School pe tema Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din tarile Central si Est Europene, un subiect drag mie si care a devenit reperul principal al activitatii mele profesionale atat in Statele Unite cat si la actuala firma de avocatura cu care colaborez.

 

2 Comments

 1. Doamna Birchall, frumos din partea dumneavoastra sa luati partea angajtatorului dumneavostra, care cu generozitate v-a oferit oportunitatea de a va mentiona in CV si titulatura de „universitar”, iar dansa sa-si mai adauge un centru de influenta, care iata, alaturi de alte centre de influente politice transpartinice au propulsat-o membru in CSM si mai nou de-a dreptul ministru, fara sa aiba nici pe jumatate din anvergura dvs profesionala sau a fostului ministru Funeriu. Iar daca ne mai gandim la proiectul de lege propus si sustinut cu atata pasiune de alt coleg de catedra, senatorul ex-PDL [actual PSD] Petru Filip, ORADEAN si dansul precum doamna ministru, in interesul pecuniar al patronilor acestei/acetor fundatii, intelegem o data in plus de ce distinsa doamna Corina Dumitrescu a ajuns ministru.

  Eu personal cred ca era mai onorant pt CV-ul dvs sa fiti asistent la Yale Law School SAU in cel mai rau caz la A.S.E. Bucuresti. Eu va cred ca predati cu pasiune de 7 ani UCDC, dar eu inca nu am auzit de absolventi ai Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir care sa se fi remarcat in mediul lucrativ privat sau in cel stintiific. Prin urmare sunt rautacios si va spun ca, dupa parerea mea, va pierdeti vremea sau ca poate v-ati gasit un hobby putin solicitant si care avizati.

  • Corect”fara sa aiba nici pe jumatate din anvergura dvs profesionala”si ”Eu va cred ca predati cu pasiune ”

   Incorect ”dar eu inca nu am auzit de absolventi ai Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir care sa se fi remarcat”

   Sunt un absolvent al UCDC ,sunt f bine unde sunt, intr-o pozitie excelenta , dar nu ai auzit de mine niciodata si nici nu o sa auzi, cum probabil nici de tine nu a auzit nimeni …si ca noi sunt foarte multi . Probabil ca facem parte amindoi din acelasi partid foarte mare ; Partidul bunului simt si al profesionalismului !!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Opoziția formează noul Guvern al României [6] | Teologie pentru azi - [...] Ana Birchall: „adresez public o invitatie oricarui jurnalist de a asista la prelegerile mele de la Universitatea Dimitrie Cantemir…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.