Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 10, 2016 in Comunicate, Cultural, Personal, Social | 0 comments

Investiția în învățători și profesori este o investiție în educația copiilor noștri, iar educația este piatra de temelie pe care ne clădim viitorul

Ana_Birchall_deputat

Ana Birchall (PSD): Investiția în învățători și profesori este o investiție în educația copiilor noștri, iar educația este piatra de temelie pe care ne clădim viitorul

COMUNICAT DE PRESĂ

În declaraţia politică din această săptămână, deputatul PSD Ana Birchall a vorbit despre cei care aprind pentru prima dată scânteia cunoașterii în sufletele copiilor: învățătorii. “În fiecare an, pe 5 iunie, îi sărbătorim pe toți dascălii din România care prin munca lor neobosită împrumută copiilor câte puțin din lumina sufletelor lor. Munca învăţătorilor are o atât de mare însemnătate pentru dezvoltarea individuală a copiilor, cu atât mai mult cu cât sistemul românesc de educație a fost supus la grele încercări în ultimii zeci de ani. Învățătorii nu sunt simpli furnizori de informații, ei sunt primele călăuze ale tinerelor minți pe drumul cunoașterii. Ei sădesc primele semințe de dragoste pentru lectură, pentru știință, pentru educație, iar primii pași pe care ei îi ghidează pe calea învățării sunt definitorii pentru evoluția copilului în viitor”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a subliniat că experienţa primei zi de şcoală şi îndrumarea pe care ţi-o oferă învăţătorul sunt repere care ne călăuzesc în viaţă. “Sunt sigură că, la fel ca mine, nici dumneavoastră nu veți uita nicicând prima zi de școală, mândria de a fi în sfârșit elev, curiozitatea și nerăbdarea de a afla lucruri noi și întâlnirea cu cea care a reușit să îmi aline teama unui nou început și să sporească în mine și mândria de școlar și dorința nestinsă pentru învățătură. Cu măiestrie și cu multă blândețe a hrănit toate curiozitățile mele și dragostea mea pentru cărți și pot spune că o parte din omul care sunt astăzi i se datorează și doamnei învățătoare Dumitrescu de la şcoala generală din comuna Fulga de Jos, județul Prahova”, a arătat Ana Birchall.

Totodată, Ana Birchall a precizat că recunoştinţa faţă de dascăli poate fi manifestată în fiecare zi, nu doar pe 5 iunie. “Cred că trebuie să ne amintim mereu să le mulțumim dascălilor pentru perseverenţa lor, pentru dedicația cu care ghidează drumul copiilor către lumina cunoașterii, pentru abilitatea de a face mințile copiilor să depășească granițele impuse de paginile cărților, pentru tandrețea cu care scot la lumină acele resurse nebănuite din interiorul fiecăruia și pentru grija și dragostea lor pentru copii. Dascălii merită mai mult decât recunoștința noastră rostită în discursuri pompoase la finalul sau începutul anului școlar. Ei merită salarii care să le asigure un trai decent, mai ales în zonele rurale, ei merită școli moderne cu mijloace de acces în care să își poate desfășura activitatea, ei merită un sistem educațional stabil, care să nu se schimbe de la un an la altul și care să vină în completarea abilităților lor pedagogice, ajutându-i astfel să modeleze sufletele și caracterele copiilor”, a precizat Ana Birchall.

“Investiția în învățători și profesori este o investiție în educația copiilor noștri, iar educația este piatra de temelie pe care ne clădim viitorul. Am susținut și voi susține mereu că este extrem de important pentru viitorul nostru ca națiune să facem tot ce ne stă în putință pentru a crește standardele sistemului de educație. Și unde poate fi mai potrivit să intervenim dacă nu tocmai în debutul parcursului educațional, prin sprijinirea dascălilor noștri. Cu prilejul Zilei învățătorului, pe care am sărbătorit-o pe 5 iunie, vreau să le mulțumesc, inclusiv de la tribuna Camerei Deputaţilor, pentru dibăcia și răbdarea de care dau dovadă în formarea generațiilor prezente și viitoare. Le doresc tuturor dascălilor mult success, multă putere de muncă și îi asigur că eu, personal, voi rămâne un fidel susținător al consolidării sistemului de învățământ din România și al școlii românești care trebuie să se concentreze din ce în ce mai mult pe formarea și nu pe informarea copiilor”, a subliniat deputatul PSD în finalul declaraţiei politice.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.