Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 28, 2016 in Comunicate, Cultural, Personal, Social | 0 comments

Îmi doresc ca sărbătoarea Învierii să însemne o reîntoarcere la rădăcinile creștine ale neamului românesc

photo

Ana Birchall: Îmi doresc ca sărbătoarea Învierii să însemne o reîntoarcere la rădăcinile creștine ale neamului românesc

COMUNICAT DE PRESĂ

În declaraţia politică din această săptămână, deputatul PSD Ana Birchall a vorbit despre semnificaţiile Învierii pentru fiecare dintre noi și despre cum ne pregătim pentru întâmpinarea ei. „Pentru noi, românii, Paștele sau Învierea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creştine, alături de Crăciun şi de Rusalii, fiind, în esenţă, o sărbătoare a pătimirii, a jertfei și a triumfului Mântuitorului asupra morții de care beneficiază întreaga creație. Fiecare dintre noi ne pregătim pentru această sărbătoare, care ne definește credința, printr-o introspecție mai profundă, printr-o mai mare apropiere de cele sfinte și prin îngăduință și dragoste sporite față de cei de lângă noi”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a subliniat că în praznicul pascal regăsim o conştientizare a importanţei familiei, a comunității locale și a frumoaselor tradiții care împodobesc creștinismul ortodox românesc. „Obiceiurile legate de sărbătoarea Paştelui ne dezvăluie ansamblul de valori frumoase care împodobesc chipul acestui popor: încondeiatul ouălor ne trimite cu gândul la comunitate, la familie, bucatele tradiţionale, pregătite în gospodărie, ne vorbesc despre dragostea faţă de cei din jur, de hărnicie, de cultul muncii sau de dimensiunea comunitară a existenţei pe aceste meleaguri, în timp ce curţile bisericilor şi ale mănăstirilor, inundate de lumina lumânărilor miilor de credincioşi, vorbesc despre rădăcinile creştine ale acestui popor, despre valorizarea trecutului şi despre legătura dintre generaţii”, a declarat Ana Birchall.

Ana Birchall a adăugat că Sfintele Sărbători de Paşti capătă semnificaţii aparte, dacă sunt petrecute în spiritul şi tradiţiile specific româneşti. „Apelul la tradiţie şi întoarcerea la adevăratele valori ale poporului român constituie un tezaur important al cărui potenţial trebuie mai bine pus în valoare. Anul acesta voi sărbători Paștele într-o mănăstire de la mine din colegiu, de pe frumoasa Vale a Tutovei, în mijlocul unor oameni dăruiți și chemați de Dumnezeu la slujire cu timp și fără timp. Întotdeauna am găsit liniștea și energia de care am nevoie ori de câte ori am pășit pragul Mănăstirii Nașterea Maicii Domnului din comuna Alexandru Vlahuță. Aici timpul pare că s-a oprit în loc și alături de credincioșii minunați din colegiul meu și de pe plaiurile vasluiene mângâiate de undele Tutovei simt că sunt un martor al perenității valorilor și tradițiilor românești în Grădina Maicii Domnului”, a declarat deputatul PSD.

„Sărbătoarea Paștelui este un prilej să ne privim în oglinda sufletului și să vedem dacă ne-am ridicat la înălțimea valorilor autentice pe care Creștinismul le presupune și daca ne raportăm la ele nu doar declarativ, ci și existențial. Vă doresc un Paște liniștit, plin de lumină alături de familie și de cei dragi!”, a arătat Ana Birchall în finalul declaraţiei politice.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.