Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 1, 2010 in Personal | 4 comments

Guest post – Aprilie

Astazi incepe prima saptamana din luna aprile, asa cum am promis, aceasta este deschisa Guest-posturilor.

Cu prietenie,

Ana

Update,
Am primit de la un amic rugamintea sa promovez un site al unor studenti ieseni.
Cu placere!

update 2: art dv. pot fi trimise pe adresa de email: birchallana [at] gmail [dot] com

4 Comments

 1. Varianta corectata:
  Police Business
  Subiectul pe care doresc sa-l abordez este unul de principiu, nu am timp si nici nervii necesari pt a aduce in discutie in detaliu situatii precum cele petrecute la Braila(tanar ucis din greseala de politisiti pe strada si celalalt care il insotea retinut cu catuse ore intregi) sau cazul petrecut recent in RO in trupe MAI mascate dau buzna, din greseala, in casa si lovesc in dreapta si-n stanga.
  Deci, revenind la principiul invocat, propun spre lectura cateva randuri, lasand pe fiecare cititor sa traga propriile sale concluzii.
  Din L360/2002 privind statutul politistului:
  „ART. 43
  Poliţistului îi este interzis, în orice împrejurare:
  (…)
  d) să provoace unei persoane suferinţe fizice ori psihice cu scopul (…) de a o pedepsi pentru un act pe care aceasta sau o terţă persoană l-a comis ori este bănuită că l-a comis, de a o intimida sau de a face presiuni asupra ei ori asupra unei terţe persoane;
  (…)”

  Din HG991/2005 pt aprobarea Codului de etica si deontologie al politistului:
  „ARTICOLUL 9
  Utilizarea forţei
  (1) Poliţistul execută acţiuni în forţă ca măsură excepţională, în strictă conformitate cu prevederile legale şi numai în situaţii de absolută necesitate, pentru îndeplinirea unui obiectiv legitim.
  (2) Acţiunile în forţă desfăşurate de poliţie trebuie subordonate principiilor necesităţii, gradualităţii şi proporţionalităţii.
  (3) Mijloacele din dotare ce pot fi utilizate în timpul acţiunilor în forţă, inclusiv armele de foc, vor fi folosite numai în caz de necesitate absolută, cu respectarea strictă a prevederilor legale.
  (4) În momentul realizării obiectivului legitim încetează şi exercitarea acţiunii în forţă.
  (5) În executarea acţiunilor în forţă poliţistul va avea în permanenţă în vedere respectarea demnităţii umane.
  (6) Când este confruntat cu violenţa fizică ori cu ameninţări reale de folosire a forţei fizice împotriva sa ori împotriva altor persoane, poliţistul are obligaţia de a interveni cu fermitate, în limitele legale, pentru restabilirea ordinii.”

  Revin la L360 si gasesc potrivita redarea juramantului pe care il depun politistii:
  „ART. 23
  (1) La acordarea primului grad profesional absolventul sau poliţistul încadrat direct depune jurământul de credinţă în faţa şefului instituţiei de învăţământ sau a şefului unităţii de poliţie şi în prezenţa a doi poliţişti.
  (2) Jurământul de credinţă are următorul conţinut: „Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
  (…)

  Acum sa vedem cine este SPIR/DPIR.
  Mi se pare ca prin atributiile lor cam iau dreptatea in mana. Cine sunt ei, sau conducerea Politiei Capitalei dupa caz, sa stabileasca cine e infractor sau nu?! Si daca este infractor trebuie cumva tratat altfel decat cu respectarea demnitatii umane?! Si de ce poarta masti?! Le e frica?? Pai sa-si gaseasca alt job atunci. Cu ce drept sa intimideze un infractor sau un om ca este banuit infractor sau vreun cetatean ce se gaseste intamplator in teatrul de interventie?!
  Sau ca sa sintetizez: „CU CE SE DIFERENTIAZA ACTIUNILE SPIR/DPIR DE CELE ALE MAFIEI PRIVIND METODELE FOLOSITE???”
  Crudul adevar este ca Mafia a invins, iar statul incearca sa-si gaseasca locul imitand stapanii, parerea mea..

  • Ovidiu
   multmesc pt post..il voi posta imediat dupa Pasti. Sper ca e ok cu tine. Paste Fericit!

 2. Da, Ana, sigur nu e momentul ca in Ajun de Inviere sa postezi subiecte cotidiene. De fapt, referitor la guest posturile lunare m-am gandit si la altele viitoare corelate cu luna postarii. Probabil pt luna mai voi avea ceva despre Gay Fest, pt august tb neaparat sa postez ceva despre tine 😉
  Paste Fericit si voua!
  PS: Printre multe altele, stii ce atrage foarte mult la blogul tau? Headerul cu chipul tau superb!

 3. Da, Ana, sigur nu e momentul ca in Ajun de Inviere sa postezi subiecte cotidiene. De fapt, referitor la guest posturile lunare m-am gandit si la altele viitoare corelate cu luna postarii. Probabil pt luna mai voi avea ceva despre Gay Fest, pt august tb neaparat sa postez ceva despre tine 😉
  Paste Fericit si voua!
  PS: Printre altele, stii ce atrage foarte mult la blogul tau? Headerul cu chipul tau superb!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.