Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 5, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

Expoziţia Aurul și argintul antic al României la Muzeul “Vasile Parvân” din Bârlad

Bârladul s-a îmbăcat în haine de sărbătoare astăzi odată cu organizarea expoziţiei Aurul și argintul antic al României la Muzeul “Vasile Parvân”. Am avut onoarea de a fi invitată de către domnul director al muzeului Mircea Mamalaucă la acest eveniment de cultură unde sunt expuse peste 1000 de piese de o rară frumuseţe din tezaurul României, provenite de la 32 de muzee din ţară. La vernisajul expoziţiei au mai participat domnul Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Judeţean Vaslui, domnul deputat Adrian Solomon, domnul Bogdan Isabel, prefectul Judeţului Vaslui, domnul Dumitru Boroş, primarul Municipiului Bârlad şi domnul Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Mă bucur că am avut ocazia de a fi în contact cu o părticică din istoria României care mi-a amintit de destinul măreţ al neamului românesc în lume, capabil de opere de artă şi acte de creaţie de o profunzime unică.

Aș dori chiar ca în perioada în care țara noastră va deține Președinția Consiliului UE să promovăm și astfel de expoziții care vorbesc despre cultura și istoria noastră. De aceea, am discutat cu domnul director al muzeului să începem demersurile necesare în acest sens, pentru că este o bună povață aceea că adevărată cultură ne-o formăm nu doar citind, dar și văzând.

Alături de domnul Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României și domnul Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului “Vasile Parvân”

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.