Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 1, 2017 in Cultural, Personal, Politic, Social | 0 comments

Burse de merit olimpic internaţional pentru elevii premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale

Am votat în această săptămână pentru aprobarea Legii privind modificarea şi completarea Legii 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale.

Prin acest act normativ se urmărește stabilirea cadrului unic al măsurilor financiare necesare stimulării excelenței în învățământul preuniversitar. Astfel, se instituie acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care au obţinut distincţii, respectiv locurile I, II, III şi menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale. Bursele de merit olimpic internaţional se acordă pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna imediat următoare obţinerii distincţiilor, iar valoarea lor se calculează diferenţiat în funcţie de premiul obţinut. În acelaşi timp, sunt premiaţi şi profesorii care au pregătit elevi ce au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale.

Prin adoptarea acestei legi am arătat încă o dată că ne preocupăm de tinerii noștri, astfel încât aceștia să își poată construi un viitor, aici, la ei în țară. După cum ne-am angajat în Programul de guvernare, vom susține în continuare măsuri care să recompenseze excelența școlară și să promoveze copiii și tinerii capabili de performanțe înalte, pentru că, aşa cum am afirmat în nenumărate rânduri, educaţia este ea mai bună zestre pe care o putem lăsa copiilor noștri, iar fiecare leu alocat acestui domeniu reprezintă o investiție pentru viitor şi nu o cheltuială.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.