Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 24, 2012 in Featured, Personal, Politic | 2 comments

Andreea Paul Vass sau, ca sa parafrazez un vechi slogan comunist: ”tara noastra viitor de aur are cu actuala guvernare”

Una dintre deformațiile mele profesionale este aceea că în fiecare zi dedic o parte a timpului meu activitatilor de informare despre ce se mai întâmplă, ce se mai spune și se mai scrie prin lumea politică din alte tari, dar mai ales de pe la noi.

Intâmplarea a făcut că ieri navigam pe site-ul HotNews.ro tocmai la ora la care Andreea Paul Vass își începea dialogul pe teme economice transmis live cu trei binecunoscuți bloggari.

Ca sa folosesc un eufemism, discutia mi-a produs o stare accentuata de disconfort vazand cum o consiliera de prim-ministru este complet rupta de realitate și turuie la nesfârșit cu un tupeu fantastic despre prestația fara cusur…. de până acum a puterii în domeniul economic și despre cât de bune au fost măsurile pe care le-au luat guvernanții. Ascultând-o pe doamna Vass, mai că-ți venea să crezi că nu vorbește despre portile Raiului care tocmai s-au deschis pe plaiurile mioritice…

Apoi, un alt lucru care mi s-a părut inadmisibil a fost aroganța și autosuficiența de-a dreptul înfricoșătoare cu care doamna Vass și-a susținut punctul de vedere. În zadar au încercat cei trei interlocutori ai săi să arate că se puteau lua și altfel de măsuri, care să ajute economia românească să depășească mai ușor criza si sa aduca relansarea mult dorita. Doamna Vass a ținut-o pe a ei și ar fi continuat probabil așa mult și bine dacă spațiul alocat discuției nu ar fi fost limitat.

Concluzia este cât se poate de tristă: cu un consilier economic mostenit de la Emil Boc, taliban in gandire si atitudine, politicile economice ale Guvernului Ungureanu nu pot fi diferite de cele ale Guvernului demis.

2 Comments

 1. Ana,
  Nu trebuie sa te miri de „atitudinea” doamnei Vax, asha este ea, asha este OMUL din ea shi nu conteaza din ce partid face parte. Sunt foarte multi ca ea in politica romaneasca, un exp. care-mi vine acum in minte acum este europarlamentarul Cristian Preda care shi el la randul lui a slugarit pe la administratzia prezidentziala.
  Astfel de oameni de cea mai joasa spetza, d.p.d.v moral shi care sunt in stare sa calce pe cadavre ca sa-shi atinga scopul, conduc destinele romaniei.
  Pot spune ca Cristian Preda este mult mai NOCIV decat Becali in politica romanesca.
  Dupa parerea mea nici Ungureanu nu este prea departe de acest tip de OM.

  Sa auzim numai de bine!

 2. ar fi mai real daca am pune in loc de ,,cu”, ,,fara” nu-i asa?:))

Trackbacks/Pingbacks

 1. A 44-a zi pentru România | Teologie pentru azi - [...] Ana Birchall: „Apoi, un alt lucru care mi s-a părut inadmisibil a fost aroganța și autosuficiența de-a dreptul înfricoșătoare…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.