Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 14, 2016 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

Alături de câteva bune prietene și ambasadoare Vital Voices

Alături de câteva bune prietene, și ambasadoare Vital Voices, împărtășind opinii despre dinamica dezabterilor și despre provocările pe care fiecare dintre noi le întâmpinăm acasă. Deși suntem de pe continente diferite, am constatat cu surpindere asemănarea impedimentelor pe care le avem de surmontat în efortul de a construi lucruri bune și trainice în societăților în care trăim.

În acest context, le-am vorbit ambasadoarelor Vital Voices despre reușitele mele din Parlamentul României. Actul normativ privind egalitatea de șanse, inițiat încă din 2013, joacă un rol important în asigurarea unui mediu echitabil, în spiritul egalității de șanse pentru femei şi bărbaţi în societate, prin această lege fiind înlăturate nu doar formele tradiționale de discriminare la adresa femeilor, ci și un alt tip de violenţă asupra femeilor: violenţa economică.

Un alt proiect relevant pentru care am militat, în calitate de parlamentar de referinţă al legislativului român la Consiliul Europei, a vizat ratificarea și intrarea în vigoare în România a Convenției de la Istanbul, privind violența domestică. Succesul acestui demers a reprezentat un moment important pentru mine, întrucât am reușit perfecționarea cadrului juridic necesar pentru o mai bună protejare și îngrijire a victimelor violenței din România. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți, atât în România cât și la nivel internațional, că ne aflăm la începutul eforturilor de atingere a toleranței zero față de orice formă de manifestare a violenței domestice.

1

Alături de ambasadoarele Vital Voices, Akanksha Hazari (foto stânga), o femeie de afaceri din India care deține una dintre cele mai de succes companii de telefonie mobilă, și Gabriela Hoch din Argentina (foto dreapta), expert în PR, ce conduce o platformă deosebit de activă dedicată promovării femeilor antreprenor din țara sa

2

Alături de ambasadoarele Vital Voices Laura Patiño Mejia din Mexic (foto stânga) și Gladys Zarak din Peru (foto dreapta). Dincolo de poziția managerială în mediul privat, Laura este un expert în soluționarea conflictelor cu experință internațională. Prin companiile pe care le conduce Gladys a reușit să transforme în povești de succes viața unor femei ce trăiau adevărate drame sociale.

3

Alături de ambasadoarele Vital Voices, Gladys Zarak din Peru și Farida Azizi din Afganistan. Farida duce o muncă susținută în promovarea drepturilor omului și egalității de șanse, într-o societate încă vulnerabilă și cu răni nevindecate.

4

Alături de prietenele mele, membre în board-ul Vital Voices, Jennifer Morris Smith (foto dreapta) și Zoe Dean-Smith (foto stânga). Zoe este Director global de programe în cadrul organizației, în vreme ce Jennifer conduce departamentul de parteneriate strategice al Vital Voices

5

Alyse Nelson, președinte și fondatoare a Vital Voices, o prietenă și o adevărată luptătoare ce și-a dedicat cariera promovării și sprijinirii femeilor în a aduce schimbarea în societățile din care provin.

6

Alături de marea familie Vital Voices

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.