Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 25, 2019 in Personal, Politic, Profesional | 0 comments

98 de ani de la nașterea Regelui Mihai I

Regele Mihai I, ultimul monarh al României, ar fi împlinit astăzi 98 de ani, fiind născut la 25 octombrie 1921, la Castelul Peleș din Sinaia. Viața Regelui Mihai I a fost una greu încercată atât de îndepărtarea forțată de mama sa – pe care Carol al II-lea a exilat-o la Florența – de la o vârstă foarte fragedă, cât și de propriul său exil, impus de către comuniști, după ce a fost obligat să abdice la 30 decembrie 1947, ultima zi a monarhiei în România.

În ciuda unui destin nedrept, care l-a ținut departe de țară, Regele Mihai I nu a renunțat niciodată la promovarea intereselor românilor.

Regele Mihai I a avut o atitudine demnă și în exil, și apoi după 1989, când a dorit să revină în țară, reușind abia din a treia încercare (1997).

A fost o persoană cu un calm aparte, pe care și l-a cultivat de-a lungul anilor lungi de exil, și cu o răbdare extraordinară. A fost un om corect căruia i-a plăcut să cunoască mereu oameni noi. Toți cei care l-au cunoscut au susținut că au fost fascinați de personalitatea puternică a lui Mihai I.

Regele Mihai I a reprezentat un reper pentru societatea românească și va rămâne un model etern pentru fiecare dintre noi.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.