Pages Menu
Categories Menu

Posted on Nov 8, 2018 in Personal | 0 comments

8 noiembrie – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

În fiecare an, data de 8 noiembrie este închinată de Biserica Ortodoxă Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și tuturor cereștilor netrupești puteri slujitoare lui Dumnezeu în ceruri. Această zi a început a fi prăznuită în Biserică ca sărbătoare a îngerilor în veacul al cincilea şi s-a răspândit repede în tot Răsăritul creştin. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, împreună cu toate cetele îngerești care nu s-au rupt de Dumnezeire, ci au rămas în ascultare și în lauda veșnică a lui Dumnezeu. În această sfântă sărbătoare ne ridicăm gândurile și rugăciunile către lumea nevăzută, care este alături de noi, ocrotindu-ne prin îngerii păzitori și ferindu-ne de păcate.
Despre îngeri, Biserica ne învaţă că sunt duhuri slujitoare, slugi credincioase lui Dumnezeu, prieteni şi ocrotitori ai oamenilor.
Tuturor celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, sau alte nume de îngeri, le urez multă sănătate, spor în viață și în credință, iar ocrotirea patronilor spirituali să se reverse asupra lor în fiecare moment al vieții!

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.