Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 11, 2014 in Personal | 0 comments

68 de ani de la înfiinţarea UNICEF

Organizaţia Naţiunilor Unite a înfiinţat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii, UNICEF, după al doilea Război Mondial, pe 11 decembrie 1946, pentru a asigura copiilor accesul la hrană și dreptul la educație şi servicii de sănătate, în condițiile extrem de grele de după conflagrație. Din 1946, UNICEF lucrează împreună cu autorităţile oficiale, societatea civilă, mediul privat, partenerii naţionali şi internaţionali pentru a garanta și a proteja drepturile tuturor copiilor.

Importanța misiunii UNICEF și meritele organizației se văd prin prisma programului internațional de asistență umanitară și a proiectelor pentru reducerea numărului de cazuri de abuzuri și violență în familie, pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor și a mamelor lor, şi pentru educația, formarea și consilierea profesională a copiilor și a tinerilor.

Felicit UNICEF și pe toți cei care lucrează împreună cu ei pentru activitatea lor susținută din dorința de a le oferi celor mici, și mai ales copiilor vulnerabili din zone defavorizate, condițiile necesare ca să crească şi să se dezvolte în condiţii normale, într- o societate în care drepturile lor sunt respectate.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.