Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 6, 2018 in Personal, Social | 0 comments

6 decembrie – Sfântul Nicolae

An de an, la 6 decembrie, Biserica ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Nicolae, cunoscut în mod special pentru râvna sa fierbinte în apărarea dreptei credințe și pentru dragostea sa milostivă față de copii și cei săraci.

Sfântul Nicolae este cunoscut pentru faptele sale de milostenie din timpul vieții, dar mai cu seamă pentru minunile sale savârșite față de oamenii aflați în diferite primejdii, suferințe, greutăți ale vietii, fiind unul dintre sfinții cei mai cunoscuți și îndrăgiți în rândul credincioșilor ortodocși din țara noastră și nu numai.

Fiecare copil îl așteaptă cu inima deschisă pe bătrânul Moș Nicolae, arhetipul românesc al sfințeniei ce îmbină dărnicia cu severitatea, dragostea cu mustrarea, iubirea creștină cu ascultarea față de părinți și de Dumnezeu.

Renumit pentru generozitatea sa, Sfântul Nicolae este cinstit în Biserică şi ca ocrotitorul văduvelor, al fecioarelor şi al marinarilor. Sfânta sărbătoare ce precedă praznicul Crăciunului ne aduce aminte cu candoare de emoţiile cu care, în copilărie, aşteptam cadourile moşului în cizmuliţe făcând promisiuni părinţilor că vom fi cuminţi. În egală măsură şi noi cei mari, cu suflete de copii, aşteptăm sărbătoarea Sfântului Nicolae pentru a ne bucura de micile surprize din partea celor dragi.

Vă urez – tuturor celor care purtați numele Sfântului Nicolae și celor care îl așteptați pe Moș cu emoția candidă a unei veșnice copilării a inimii – multă sănătate, belșug în case și mângâierea lui Dumnezeu prin sfinții Săi mesageri!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.